Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, tek liste halinde gidilen seçimde tekrar başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Şerife Bacı Öğretmenevinde gerçekleştirilen 4. Olağan Genel Kurulda konuşan Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, 2003 yılında başladıkları mücadelede ideallerini gerçekleştirebilme yolunda önemli adımlar attıklarını belirterek, “İnandığımız değerler uğrunda çalışmalarımıza yön verdik. Bizler hata değil, çare bulmaya çalıştık” dedi.

Rüzgarın yönünü tayip edemeseler de geminin yönünü değiştirmeye başardıklarının altını çizen Mehmet Öz, yaptıkları başarılı çalışmalar neticesinde Kastamonu’da yetkili sendika olmayı başardıklarını söyledi. Koltuk davasında hiçbir zaman olmadıklarını vurgulayan Mehmet Öz, şunları kaydetti: “Bu göreve başladığımızda zaten bir koltuğumuz yoktu. Gerek üye artışı gerekse sendikal mücadele Türkiye’de örnek gösterilen ilk üçe giren şubesi olduk. Bizler hiç kimseyi ayırt etmeden önce insana hizmet dedik, Bizler her zaman işyerlerinizde sizlerin 7 gün 24 saat yanınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz. Sağlık-Sen olarak her zaman bölünmek, yerine bölüşmeyi, dayatma, yerine dayanışmayı, düşmanlık yerine kardeşliği, husumet yerine muhabbeti ilke edindik ben yerine bizi seçtik. Zor şartlarda görev yapan, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mevcut haklarını koruyarak ekonomik ve sosyal imkânlarını kabul edilebilir bir düzeye getirmeye çalıştık. Elbette bunlar yeterli değildir Çalışanlarımızın arzu edilen en iyi çalışma koşullarına kavuşturulması, hepimizin ortak arzusu ve beklentisidir. Özellikle son günlerdeki ülkenin kaderini değiştiren reform niteliğinde sayılacak uygulamalarda yaptığı çalışmalar ve dik duruşu ile sivilleşme ve demokratikleşme anlamında önemli adımlar atarak milletimizin ve çalışanlarımızın takdirini kazanmıştır. Sağlık-Sen olarak her türlü hak arama mücadelemizi tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanları camiasını kucaklayan bir anlayışla sürdürüyoruz, ilkeli, çalışkan, güçlü ve dürüst sendikacılık için sen yoksan bir eksik anlayışı ile Sağlık-Sen çatısı altında toplanmaya davet ediyorum”

Faaliyet raporunun okunmasının ardından tek liste halinde gidilen seçimde mevcut başkan Mehmet Öz, 162 delegeden geçerli sayılan 131 delegenin oyunu olarak yeniden başkanlığa seçildi.