AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, SFC Entegre Orman Ürünleri’ni ziyaret etti.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Kastamonu’nun en önemli sanayi kuruluşlarından birisi olan SFC Entegre Orman Ürünleri Fabrikası’nı ziyaret etti. Genel Müdür Hasan Ceritoğlu, Fabrika Müdürü Bilal Karakaya, Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Gülamoğlu ve Hammadde Tedarik Müdürü Şaban Çemekoğlu ile bir araya gelen AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, ayrıca fabrikayı da gezdi.

Ziyaretin ardından değerlendirmede bulunan Murat Demir, bu tür tesislerin sahiplerine turkuaz halı serilmesi gerektiğini ifade ederek, “Ben milletvekili olduğum sürece sanayicinin kölesi olmaya hazırım. Onların bütün dileklerini gerçekleştirmekten, sıkıntılarını gidermekten zevk alacağım” dedi.

Demir, “Bugün bir sanayici olarak; SFC’de olmaktan memnun oldum. Tesisi ilk defa bu kadar kapsamlı gezdim, Sevgili Hasan Bey’den güzel bilgiler aldım. Şu tesisi gördüm; şahsen bu ilde yaşayan her birey, herkes emin olun böyle tesislerin sahiplerine turkuaz halı sermek zorundadır. Bunu niye söylüyorum: Şimdi aldığım bilgiye göre, burada çalışan endirek olarak baktığımızda istihdama yaklaşık 10 bin kişiye katkı sunan bir sanayi tesisi. Burası, yani SFC, organizede ki sanayiciler ve Entegre’de aynı şekilde. Böyle tesisleri kime kurdurabiliriz ki Kastamonu’da? Ve gördüğüm kadarıyla Kastamonu’da hala basına yansımayan ve ya mütevaziliğinden ön plana çıkmayan ama milyon liralar kazanan tesisler mevcut. Amaçları burada tesisleri büyütüp, geliştirmek. Ama üzüldüğüm konu şu; bu tesis geçmişte il yöneticilerinden, özellikle valilik nezdinde ki yöneticilerden ötürü ciddi sıkıntılar yaşamış, bu beni bir kere daha üzdü. Şunu anlamak gerekli ki; Sayın Cumhurbaşkanımızın şu anda, yeni sisteme geçilmesiyle ilgili verdiği mücadelenin sebebi; bu tür tesislerin gelişmesi, büyümesi, önünün açılması ve yatırımların çok rahat yapılması, önünden bürokrasinin tamamen kalkmasıyla alakalıdır. İşte bu tesislerinde özellikle Kastamonu gibi illerimizde, her yerde sayısının artması anlamına gelmektedir. Şunu söylemeliyim ki; böyle bir tesis çalıştırdığı tüm elemanları noktasında sabit olarak bin kişiyse, bunu kurulumunda, yatırım aşamasında ki yapılan çalışmalarda ciddi bir istihdam sağlıyor. Ama yerleşik olarak Kastamonu genelinde 10 bin kişiye yakın bir istihdam sağlıyor. Bu çok büyük bir şey. Kastamonu genelinde 10 bin kişi gibi; tedarikçilerine, nakliyatçılarına kadar herkese ciddi bir katkı sunuyor. O yüzden, ayağını çamura bile değdirmememiz gereken sanayicilerimize önem vermemiz gerekiyor” diye konuştu.

“Sanayinin olmadığı bir ilin gelişmesi mümkün değildir”

Bir ilin kalkınması, bir ilin gelişmesi, geleceğe umutla bakması için öncelikle yatırımların yapılacağı noktanın sanayi olduğunu söyleyen Demir, “Sanayinin olmadığı hiçbir ilin gelişmesi mümkün değildir. Bu ilin; Kastamonu’nun gelişmesinde öncelikle olarak sanayi, turizm ve tarım alanıyla 3 kapsamlı bakarsak biz bu ili ileri taşıyabiliriz. Ama sanayiyi göz ardı edip, tarımda oyalanıp ya da sadece turizme ilgi çekersek, biz olduğumuz yerde kalırız. Gelişimimizi, sanayiden başlatıp turizm ve tarım olarak sınıflandırmamız lazım. Birinci sıraya sanayiyi koymamız lazım; turizmi ikiye, tarımı ise üçüncü sıraya koymamız lazım. Ama hepsini bir arada yapabilmek en güzeli... Bu yüzden ben tekrar yatırımcı arkadaşlara, fabrika sahiplerine teşekkür ediyorum. Ben milletvekili olduğum sürece sanayicinin kölesi olmaya hazırım. Onların bütün dileklerini gerçekleştirmekten, sıkıntılarını gidermekten zevk alacağım. Kalkıp Ankara’ya gelmelerine bile gerek yok. Ben orada, kendilerinin ofisi olup; çözülebilecek her sorunu hallederim” şeklinde konuştu.

Murat Demir ve AK Parti yöneticilerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Genel Müdür Hasan Ceritoğlu ise, “Bu tür ziyaretler gerçekten de bizler için moral kaynağı oluyor. Sayın Vekilimiz ve Ak Parti yöneticilerini fabrikamız da ağırlamanın mutluluğunu yaşadık, kendilerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.