Kastamonu Fen Lisesi öğrencileri, sokak hayvanları yararına kermes düzenledi.

Kastamonu Fen Lisesi öğrencileri 12-C sınıfının öncülüğünde ve öğrenci velilerinin desteğiyle sokak hayvanları yararına kermes düzenlendi. Gerçekleştirilen kermeste satılan ürünlerin bütün gelirleriyle Kastamonu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevinin mama ve medikal malzeme ihtiyaçları karşılanacak.

Fen Lisesinde kermesin açılışını yapan Belediye Başkan Vekili Eşref Can, kermesi düzenleyen öğrencileri ve velileri tebrik etti. Can, “Belediye Başkanımız Sayın Tahsin Babaş, bugün toplantıları için şehir dışında bulunuyor. Az önce arayarak sizlere selamlarını ve tebriklerini iletti. Düzenlenen bu kermes sokak hayvanlarına karşı bir merhamet göstergesidir. Sizleri bu güzel davranışınızdan dolayı kutluyorum. Ayrıca bu güzel evlatlarımızı yetiştiren velilerimizi ve öğretmenlerimizi de tebrik ediyorum” dedi.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Kastamonu İl Temsilcisi Ayten Kökgöz ise, “Hayvan Hakları Federasyonu Kastamonu temsilcisi olarak bugün çok mutlu ve duygu yüklüyüm. Geleceğimizin teminatı olan bu güzel çocuklarımızın sokak hayvanları için düzenlediği bu kermes beni fazlasıyla mutlu etti. Burada görüyorum ki gelecek nesiller toplumsal konularda daha duyarlı bir şekilde yetişiyor. Bu etkinlik sadece burada kalmamalı. Sokak hayvanlarını korumak hepimizin görevi. Bütün Kastamonu halkı sokak hayvanlarına sahip çıkmalı. Ben bu kermesi düzenleyen bu pırıl pırıl gençlerimiz tebrik ediyor, ailelerini böyle güzel nesiller yetiştirdikleri için kutluyorum” diye konuştu.