Kastamonu Emniyet Müdürlüğü ile birlikte Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışmasında Şenpazar Çok Programlı Lisesi Yatılı Öğrenci Yurdu öğrencilerine yönelik şehir gezisi düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğü koordinesinde yürütülen gezide, öğrenciler ilçeden alınarak Kastamonu’ya getirilmesi sağlandı. Kastamonu’da gerçekleştirilen geziye, Şenpazar Çok Programlı Lisesi Yatılı Öğrenci Yurdu’ndan yaklaşık 80 öğrenci ve 8 öğretmen katıldı. Öğrenciler, polisler ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir rehber eşliğinde Kastamonu’nun tarihi ve kültürel mekanlarını gezme ve tanıma fırsatı buldu. Gezi süresinde Polis Okulu Müdürlüğü tarafından öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Gezi etkinliğinde öğrenciler, Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi, Kastamonu Kalesi, Vedat Tek Kültür Merkezi, Şapka Müzesi, Nasrullah Meydanı, Münire Sultan Medresesi, Cumhuriyet Meydanı ve Yakup Ağa Camisini gezdiler. Gezi sonrasında öğrenciler, Türkiye Bayan Hentbol Süper Lig karşılaşması olan Kastamonu Belediye Spor-1907 Kanarya Spor arasındaki maçı izlediler.

Öğrenciler, kendilerine bu imkanın sağlanmasından ötürü yetkililere teşekkür ederek, bu gezi sayesinde Kastamonu’nun tarihi ve kültürel mekanlarını gezme imkanı bulduklarını ve bu sayede şehri çok daha yakından görerek tanıdıklarını belirttiler.