Kastamonu’da “Sürdürülebilir Av Yönetimi” konulu toplantı gerçekleştirildi.

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürü Yalçın Uyanık, “Kastamonu, yaban hayatı ve Biyolojik çeşitlilik bakımından çok yoğun bir bölgede bulunuyor. Bünyesinde sadece iki tane Milli Parkı barındırıyor. 4 tane Yaban Hayatı Geliştirme Sahası var. Şu anda Kurtgirmez Dağı, Yaban Hayatı Geliştirme Sahası olabilmesi için Bakanlığımız tarafından onay bekliyor. Türkiye’nin hiçbir ilinde buna benzer bir çeşitlilik bulunmuyor. Bu yönden şanslı bir iliz. Aynı zamanda sorumluluğumuzda çok fazla, bu yüzden bu sorumluluğumuz 2011 yılında kurum olarak yenilenerek, farklı bir yapıya sahip olduk” dedi.

Son dönemde Kastamonu’da ayı saldırılarının arttığına dikkat çeken Uyanık, “Bu konuda büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bu konuyla ilgili burada bazı kararların alınmasını bekliyoruz. Bu yüzden herkesten destek ve yardımlarını bekliyoruz” diye konuştu.

Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Alper Ertürk tarafından “Sürdürülebilir Av Yönetimi” konulu sunum gerçekleştirildi.

Toplantıya, Kastamonu Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Adil Ünaldı ile birlikte derneğe üye avcılar ve ilgili kurum müdürleri katıldı.