Taşköprü Belediyesi’nin Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Ortaklık Projesi bünyesinde kabul edilen “Avrupa Yeterlilik Çerçevesi Kapsamında Yerel Yönetimler Tarafından Kırsal Turizm Faaliyetleri için Mesleki Eğitim Programlarının Belirlenmesi” başlıklı projesinin 4. toplantısı İtalya’nın Napoli Kenti’nde gerçekleşti.

Napoli’de gerçekleşen toplantıya Çek Cumhuriyeti, İtalya ve Bulgaristan’daki ortaklarının yanı sıra proje ortağı olan Taşköprü Genç İşadamları Derneği de katıldı. Programda konuşan Proje Koordinatörü Taşköprü Belediyesi Veteriner Hekimi Kazım Duman, “2013 teklif çağrısı döneminde Leonardo da Vinci Ortaklık Projeleri kapsamında kabul gören Kırsal Turizm alanındaki özellikle İtalya’da ki uygulanmış projelerin yerinde görülerek ve diğer ortaklarla da bilgi alıverişi de yapıldı. Taşköprü’ye bir ilk olarak kırsal turizm alanında yol haritasını belirleyici bir akademik çalışma ile sonuçlanacak olan projede sona yaklaşıldı” dedi.

Toplantının ardından Pietrostornania Belediye Başkanı Antonia Turtora, katılımcılara çeşitli hediyeler takdim etti. Antonia Turtora, Türkiye ile böyle bir kırsal turizm projesi yürüttüklerinden memnuniyet duyduğunu ve 2 ülke içinde önemli veri kaynaklarının oluşmasından mutluluk duyacağını ifade etti.