Daha önceden temsilcilik olarak yürüten Teç-Sen, Samsun ile birleşerek Kastamonu’da şubesini açtı.

Teç-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlandırma Başkanı Erol Kaçakoğlu ile Kastamonu Şube Başkanı Sinan Özdemir, İhlas Haber Ajansı Kastamonu Şubesini ziyaret ederek sendikal çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. Ziyarette Genel Başkan Yardımcısı Kaçakoğlu, “2007 yılından bu yana Kastamonu’da temsilcilik olarak hizmet ettik. Teç-Sen, öğretmen harici bir sendikadır. Bünyemizde hizmetli, aşçı, şoför gibi devlet memuru olan arkadaşlarımız bulunuyor. Amacımız, yıllardır alınmayan haklarımızı bir araya gelip alınması noktasında gayretlerimiz oluyor. 1992 yılından bu yana hizmet veren mevcut sendikalar bulunuyor. Be sendikalarda hepimiz üyeydik. Ama bakıyoruz bizlerin hakları hiçbir zaman gözetilmedi ve istenmedi. Bu yüzden bizde, Teç-Sen’i kurup öğretmen dışında hizmet veren diğer devlet memurlarının haklarını aramaya başladık” dedi.

“Hiçbir zaman bizlere sahip çıkılmadı” diyen Kaçakoğlu, “Bir hastamız olduğunda geçmiş olsun diyenimiz olmadı. Her zaman yalnız bırakıldık. Çünkü öğretmen ağırlık sendikalarda bizler azınlıkta görünüyorduk. Bu kapsamda kurulan Teç-Sen’in Kastamonu’da şube haline getirilmesini sağladık. Kastamonu’yu Samsun ile birleştirip Şubemizi açtık. Şube Başkanlığımıza da Sinan Özdemir getirildi” diye konuştu.

Teç-Sen’in kurulmasının öğretmenlerle herhangi bir ilgisinin bulunmadığını açıklayan Kaçakoğlu, şunları söyledi: “Ayrıca bizim derdimiz öğretmenlerle değil. Öğretmenlerin aldıkları meblağlarla değil. Aldıkları maaşlarla değil, öğretmenlerin aldıkları paralarda gözümüz yok hatta Allah daha çok versin, daha çok kazansınlar. Ama bizler, eşit mesafede yaklaşılmasını istiyoruz. Bugün bir eğitim hazırlık ödeneği ödeniyor. Her yılın başlarında öğretmenlere bu ödenek ödenir. Bizlerde, bu eğitim ödeneğinden hizmet sektöründe çalışanlarda yararlansın istiyoruz. Öğretmeni bin lira veriliyorsa, hizmet sektöründe çalışana 500 lira verilsin. Biz, bunu istiyoruz. Bu noktada öğretmen sendikalarının eksikliğini hissediyoruz. Çünkü bizi, bu tür haklarda savunamıyorlar. Bizlerde, eğitim çalışanların olarak Milli Eğitim Bakanlığımıza gittiğimiz bu sorunları dile getirme şansı buluyoruz. Hizmet sektöründe çalışan arkadaşlarımızın sorunlarını birebir bir, bakanlığa gittiğimizde dile getirebiliyoruz”

Kaçakoğlu, şöyle devam etti: “Daha önce bir memurun başka bir İl’e veya şehir içinde başka bir okula veya kuruma atanma hakkı yoktu. Atanabilmesi için ya siyasetçi bulacak yada Bakanlıkta dayısı veya yüksek mertebede bir tanıdığı olacak. Ama bizler, Milli Eğitim Bakanlığına giderek hizmet sektöründe görev yapanların öğretmenler gibi atanma ve yer değiştirme hakkının olmasını istedik. Bakanlık, bu teklifimizi kabul etti ve bir ay içerisinde düzenleme yaparak hizmet sektöründe çalışanlara atanma ve yer değiştirme hakkı tanıdılar. Şimdi hizmet sektöründe çalışanlar, diğer öğretmenler gibi Temmuz ayında açık olan her okula puan usulüyle atanabiliyoruz. Bunun gibi çok fazla sorunlarımız oluyor. Hizmet sektöründe çalışanların bu sorunlarını bakanlığa iletmede köprü vazifesi görüyoruz. Bundan sonrada çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek”

Teç-Sen Kastamonu Şube Başkanı Sinan Özdemir ise, şunları kaydetti: “Türkiye genelinde 10 bin üyemiz bulunuyor. Kastamonu’da hizmet sektöründe yaklaşık 600 çalışanımız var. Bu çalışanların şu anda 200’den fazlası sendikamıza üye oldular. Şube olduktan sonra çalışmalarımız daha güzel olacak. Çünkü daha önce temsilcilik olduğumuz için sendikal çalışmalarımızı okuldan izin alarak gerçekleştiriyorduk. Her defasında izin almakta uygun düşmüyordu. Ama şimdi, şube olduktan sonra yönetimde olan 7 arkadaşımız her Cuma günü izinli sayılıyor. Bu arkadaşlarımızla birlikte, okullarımızı ziyaret edip hizmet sektöründe çalışan üyelerimizin sorun ve isteklerini dinleyebileceğiz. Bu, bizim için büyük bir avantaj oldu. İnşallah bundan sonra çok daha güzel hizmetlerimiz olacak”