Trafik ekipleri, ticari araçlarda Aralık ayında başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması kapsamında denetim yapıp, sürücüleri uyardı.

Ticari araçlarda 1 Aralık itibariyle başlayıp 4 ay süreyle geçerli olacak olan zorunlu kış lastiği uygulaması başladı. Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri, uygulama kapsamında vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla denetim yaptı.

Sunta Köprülü Kavşağı yakınında durdurulan araçların birçoğunda kış lastiği bulunurken, olmayan araçların sürücüleri ise uyarıldı.

Trafik ekipleri, “1 Aralık 2014 tarihinden itibaren kış lastikleri denetimimiz başlamıştır. Bu uygulamalarımız sürekli devam edecek. Bizim bu uygulamadaki amacımız zorlu geçecek kış şartlarında yolcu taşımacılığı yapan araçlarımızın ve yük taşıyan kamyonlarımızın vatandaşlarımızı güvenli bir şekilde bir yerden bir yere götürmesinde gerekli olan kış lastiğinin denetimini yapmak. Biz sürücülerimizin bu günden itibaren kış lastiklerini takmış olduğunu umuyoruz.

Takmamış olanların da en kısa zamanda takmalarını umuyoruz. 519 TL değerinde bir idari para cezası var ve bunu uygulamak zorunda kalacağız. Gerek görülmesi halinde valiliğimiz alınacağı karara istinaden özel araçlar içinde kış lastiği zorunluluğu getirilebilir. Birinci defasında idari para cezası uygulanacak ve aracının lastiğinin en yakın yerleşim birimine giderek değiştirilmesi sağlanacak ve ikinci defasında ise aracı bağlanacak” dedi.

Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için bu tür denetimleri gerçekleştiren trafik ekipleri, yaptıkları denetimlerde sürücülerin taktirini topladı. Vatandaşlar ise, uygulamadan memnun olduklarını ve bunun yasal zorunluluk olduğunu bildikleri için önceden kış lastiklerini taktıklarını belirtti.