İnebolu Belediyesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden satın aldığı Aydın Güler adlı şehir hatları vapuru İstanbul’da Belediye Başkanı Engin Uzuner’e teslim edildi.

Yaklaşık 1,5 yıl önce ücreti ödenen 1985 yapımı yolcu gemisi, tamamlanması üzerine İnebolu Belediye Başkanı Uzuner’e teslim edildi. Yolcu gemisinin teslim töreninde konuşan Başkan Uzuner, İnebolu Belediyesi’nin 1,5 yıl önce talep ederek parasını ödediği geminin nihayet tamamlandığını ve kendilerine tesliminin yapıldığını belirterek, “Gemiyi resmi olarak teslim aldık. Gemi, restore edilerek İnebolu ve Kastamonu turizmine büyük katkı sağlayacak. Ankara, Çankırı, Kastamonu gibi ilçe dışından davet edebileceğimiz turlara, bu gemi sayesinde sahil turu düzenleyebileceğiz. Yaptığımız girişimlerle Kastamonu merkeze gelecek turlar menülerine İnebolu’da gemi turlarını da katabilecekler. Gemi içinde hazırlanan salonda, toplantı ve grup yemekleri gibi etkinlikler yapılabilecek. Bu kapsamda turlar, hem sahilde gezi yapmış olacak hem de işlerini görebilecek hem de masmavi deniz eşliğinde stresten uzak kalabilecekler. Ayrıca yolcu gemisinin sayesinde İnebolu’ya gelen misafirlerin bölgede daha fazla kalması da sağlanacak. İnebolu turizminde aktif rol oynayacak yolcu gemisi, ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

GEMİ, ŞEHİT POLİSİN ADINI TAŞIYOR

1976 yılında teröristlerce şehit edilen Ordu ili Gölköy doğumlu polis memuru Aydın Güler’in ismini taşıyan geminin İstanbul şehit hatlarındaki kapasitesi yaz sezonunda bin 450, kış sezonunda ise bin 340 kişi olarak belirtiliyor. 56 metre uzunluğunda 10.6 metre genişliğindeki gemi, 208 ton net ağırlığa sahip.

Geminin devir teslim törenine Başkan Uzuner’in yanı sıra MHP İnebolu İlçe Başkanı Mustafa Ateş, Belediye Meclis Üyesi Mete Yeni, ilçe esnaflarından Mustafa Emecen ve Cüneyt Yağcıoğlu, Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Taşkın, İnebolu Belediyesi çalışanları Ali Özbayram, Tarım Tümer, Emrullah Çelebi de eşlik etti. Gemi, İstanbul’da 22 saatlik bir yolculuk sonrası İnebolu’ya getirileceği öğrenildi.