Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisince 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü münasebeti ile sağlık semineri düzenlendiğini söyledi.

Melikgazi Belediyesi 2014-2015 yılı ilköğretim okulu derslere yardımcı kurslarına katılan öğrencilere sağlık semineri verildiğini belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, “Halk ve çevre sağlığına büyük önem veriyoruz. En büyük yatırımı ise çocuklara yapıyoruz. Onların eğitim ve kişisel sağlıkları ile adeta bire bir ilgileniyoruz. Çünkü onlar geleceğimiz. Bu açıdan hafta sonu kurslarına katılan öğrencilere el yıkamanın önemini anlatmak istedik. Bunun için işin uzmanına başvurdu’’ dedi.

Sağlık seminerinin Acıbadem Hastanesi işbirliği ile hazırlandığını ve Enfeksiyon Kontrol Uzmanı Hemşire Yasemin Kaya tarafından hem teorik hem de slayt eşliğinde konuların işlendiğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, el yıkamanın sağlıkta en önemli koruyucu önlem olduğunu kaydetti.

Enfeksiyon Kontrol Uzmanı Hemşire Yasemin Kaya ise bulaşıcı hastalıklardan korunmanın en önemli unsurunun el yıkama olduğunu ifade ederek, özellikle kış aylarında grip gibi hastalıkların önlenmesinin ilk adımının el yıkama olduğunu bunun için sık sık ellerin sabunlu su ile yıkanması gerektiğini söyledi.