Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 2015 yılı içerisinde belediyeye ait hizmet ve iş makinelerinde kullanılmak üzere 3 ayrı kalemden oluşan akaryakıt ürünlerinin ihale ile satın alındığını söyledi.

Yapılan ihale ile 40 bin litre kurşunsuz benzin ile yine çevre dostu 2 milyon 300 bin litrelik kaliteli motorin akaryakıtının satın alındığını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Akaryakıt ihalesine 5 firma iştirak etti. Yapılan ihale ile 2015 yılı içerisinde alınacak akaryakıt firması belirlendi. Alınan akaryakıtın çevre dostu olması belediyemizin çevre ve doğaya verdiği önemin bir ifadesidir. Ayrıca akaryakıtın motorin ağırlıklı olması da hizmete yapılacak yatırım fazlalığını göstermektedir. Çünkü kamyon, kamyonet, greyder, silindir, çöp toplama araçları, dozer gibi araçlar bilindiği gibi dizel motorludur “ dedi.

Hizmet araçlarının yaz aylarında tam kapasite çalıştığını hatta yoğun ve çetin geçen kış aylarında özellikle ağır iş makinelerinin kar ile mücadele de sürekli hizmet verdiğini hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, iş makinelerinin ne kadar çok akaryakıt tüketiyor ise, o kadar çok hizmet üretiyor anlamını taşıdığı kaydetti.

Başkan Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak dizel araçlar için çalışma alanlarında akaryakıt transferi yapılabilmesi için yani biten yakıtlarını temin etmek için seyyar akaryakıt tankeri satın aldıklarını dolayısı ile zamandan ve akaryakıttan tasarruf elde ettiklerini sözlerine ekledi.