Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2015 yılı içerisinde restorasyonu yapılacak tarihi mekanların ihale planlaması ile birimler arası koordinasyonu için toplantı yapıldığını söyledi

Tarihi Mekanlar Melikgazi’den Sorulacak…

Melikgazi İlçesinin büyük bir gelişme ve büyüme gösterdiğini yeni yerleşim alanlarının ilçeye kazandırıldığını ve Melikgazi Belediyesi’nin ilçenin her yerinde varlığını gösterdiğini bu neden ile yatırımlarda bu gelişmeye paralel olarak artış olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “2015 yılında Melikgazi Belediyesi olarak tarihi mekanların sahiplenilmesi, yenilenmesi ve günümüz hizmetine kazandırılması olacaktır. 2012 yılı asfaltlama, 2013 yılı sosyal konutlar, 2014 yılı eğitim çalışma yılı olarak değerlendirmiştik. İş ve planlamalı bu konular üzerinde yoğunlaştırmıştır, 2015 yılında da tarihi mekânların onarımı ve yenilenmesi ağırlık vereceğiz. Bu toplantı da tarihi mekânların onarım sıralaması, ihale tarihleri ve bütçe planlaması yapıldı. Sonuç itibari ile birimler arasında uyum ve koordinasyon sağlanarak yatırım ve hizmetlere start verildi“ dedi.

Melikgazi her yerde…

2015 yılı bütçesinin yatırımlar için yeterli olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, bugüne keder 17 tarihi eserde yenileme ve bakım çalışması yapıldığını, çevre düzenlemelerin gerçekleştirildiğini 4 tarihi eserde ise çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Bir bütün olarak yatırım ve gelişme…

Başkan Memduh Büyükkılıç, yatırım ve hizmetleri bir bütün olarak ele aldıklarını ve ilçeye eşit olarak paylaştırdıklarını, bu açıdan bir bütün olarak gelişmeye ve büyümeye imkân tanıdıklarını sözlerine ekledi.