Erciyes Teknopark ile Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) arasında Teknoloji Transfer Ofisi Hizmetler İşbirliği Protokolü imzalandı.

Abdullah Gül Üniversitesinde düzenlenen protokol törenine, Abdullah Gül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Altıntaş, Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Gönülateş, Abdullah Gül Üniversitesi Teknoloji Direktörü Yrd. Doç. Dr. Atilla Hakan Özdemir ve basın mensupları katıldı. İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından konuşan Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, "Bugün önemli bir protokol anlaşması ile ilgili olarak Abdullah Gül Üniversitesinde bulunuyoruz. Erciyes Teknopark ve Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi olarak bizi misafir ettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bildiğiniz gibi Erciyes Teknopark bölgemizde önemli bir yere sahip. Bölgemizde de bulunan en büyük Teknopark. Teknopark içerisinde çok fazla fonksiyonel birimimiz mevcut. Önemli fonksiyonlar görüyor. Ülkemizde teknoloji transfer ofisi desteği alan TUBİTAK 1513 projesi kapsamında ilk sıralarda yer alan Teknoparklar içerisinde yer aldı. Ümit ediyoruz ki Abdullah Üniversitesinin teknoloji transfer faaliyetlerinde işbirliği ile daha ileri çalışmalar ve işbirlikleri imkanı mümkün olur" diye konuştu.

Abdullah Gül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Altıntaş, "Bugün önemli bir imza atmış durumdayız. Türkiye’nin en önemli teknoloji merkezlerinden olan Erciyes teknoloji transfer ofisi ile işbirliği protokolü imzalamış bulunuyoruz. Bu ili kurum arasında aslında bir köprü. Bu köprü her iki taraf için faydalı olacaktır" dedi.