AK Parti’nin, 15 Kasım’da Sarız ve Pınarbaşı ilçesi ile başlayıp, hafta sonu yapılan Kocasinan ve Melikgazi ile sona eren 16 ilçede kongreleri tamamladı.

Yapılan Kongreler sonucunda 16 ilçenin, 5 ilçesinde başkan değişikliğine gidilirken, 11 ilçede ise mevcut başkanlar ile yola devam edildi.

Akkışla ilçesinde Davut Altınoluk’un yerine Hayrullah Dündar, Felahiye İlçesinde Mustafa Gürcü’nün yerine Musa Zafer Kingir, Özvatan İlçesinde Nurettin Almak’ın yerine Nasip Aksoy, Pınarbaşı İlçesinde Tuncay Altıparmak’ın yerine Türkay Kara ilçe başkanı oldu.

Kocasinan ilçesinde mevcut başkan Muammer Kılıç, Bünyan ilçesinde Savaş Gökçe, Develi İlçesinde Mehmet Durukan, Hacılar ilçesinde Hüdai Barut, İncesu İlçesinde İsmail Tekinsiz, Sarıoğlan İlçesinde Ahmet Cerit, Sarız İlçesinde Cesur Abdullah Kınık, Talas İlçesinde Ragıp Dost, Tomarza İlçesinde Davut Şahin, Yahyalı İlçesinde Ahmet Büber, Yeşilhisar İlçesinde Abdullah Sami Ceylan ile yola devam edildi.

İlçe kongreleri hakkında açıklama yapan İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, delege seçimleri de dikkate alındığında sürecin Eylül ayında başladığını belirterek şunları söyledi:

"Böylece üç aşamalı kongrelerin birinci ve ikinci etapları tamamlanmış olurken son aşama olarak 25 Ocak’ta yapılacak il başkanlığı kongresi kalmıştır. Bilindiği üzere AK Parti Genel Merkezi’nin delege seçimlerinden başlayarak ilçe kongrelerinde sürdürdüğü tek liste tek aday zorunluluğu vardı. Bunun adına da istişare kültürü diyen genel merkezin bu tutumuna Kayseri’deki 16 ilçeyi kapsayacak şekilde değerlendirdiğimizde başarılı bir kongre süreci geçirdiğimizi söyleyebiliriz.

AK Parti Kayseri teşkilatlarını 2015 seçimlerine hazırlayacak, Yeni Türkiye hedefi için partinin Kayseri ayağını oluşturacak olan kadrolar hafta sonu yapılan Kocasinan ve Melikgazi ilçe kongreleri ile netlik kazanmış oldu.

Şimdi sıra, son aşama olan AK Parti İl Başkanlığı’na geldi. Bu aşamayı da sıkıntısız bir şekilde geçerek, 7 Haziran 2015 seçimleri için çalışmalara başlayacağız."