AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, bütün öğretmenlerin gününü kutladı.

Elitaş, mesajında, millet mekteplerinin açıldığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanın verildiği gün olan 24 Kasım’ı, Öğretmenler Günü olarak hep birlikte kutlamanın mutluğunu yaşadıklarını belirterek şu görüşlere yer verdi:

“21. yüzyılın dünyasında; ülkelerin gelişmesi, çağı yakalayabilmesi ve küresel rekabette başarıya ulaşabilmesi, her şeyden önce eğitimli gençler sayesinde mümkün olacaktır. Cumhuriyetimizin erdemini öğreten, milletçe çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen ve bu hedefe ulaşmak için de kararlılıkla yürüyen öğretmenlerimiz, yetiştirdikleri öğrencilerini vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin ve insanlık meziyetinin kıymetli birer timsali olmalarını sağlamak için yüce bir görev yürütmektedirler.

Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk milletini hürriyet ve bağımsızlık içerisinde sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için şefkat ve özveri ile fedakarlıklarda bulunan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor ve bu uğurda şehit düşen bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”