AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel yaptığı yazılı açıklamada Erdi Baba tekkesi ile ilgili iddiaları yanıtladı.

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, "Erdi Baba Tekkesi içinde bulunan arazi 4 dönüm değil tahsis protokolü 1159 ada 5 parsel 1925 m2 dir. Bu arazi bedelli ve şartlı olarak tahsis edilmiştir. Ayrıca aylık olarak kira bedeli de Vakıflar gölge müdürlüğüne yatırılmaktadır" ifadesinde bulunduğu açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

İnşaat sahasına vakıf tabelası vakıflarca yer teslimi yapıldıktan sonra 20,06, 2012 tarihinde asılmıştır.

Bu kapsamda protokol imzasından sonra arazi üzerinde bulunan gecekondu ve işgalcilerin kaldırılması için bir yıla yakın süre çalışılmış ve vakıf sadece kendi kaynaklarını kullanarak yıkım ve gece kondu tahliyelerini sağlamıştır.

Bu süre zarfında vakfımız 22/10/2012 tarihli mimarlık sözleşmesi ile röleve, restorasyon ve restitüsyon projelerini yine sadece kendi özkaynaklarını kullanarak hazırlatmıştır. Hazırlanan projeleri vakıflar ve koruma kurullarına sunarak onaylanması için bir yıla yakın çalışma yapılmıştır.

Burası 1. derece tarihi eser olup her türlü bakımı ve onarımı projelendirilerek Kültür varlıkları koruma kurulunca onaylanmak şartıyla yapılmaktadır.

“Vakıflar meclisinin 23.03.2012 tarih ve 193/172 sayılı kararı doğrultusunda ilgili koruma kurulunca onaylanacak onarım projelerine göre kültürel hizmetlerde kullanılmak üzere yetkili kurullar denetiminde restorasyon yapılmaktadır.

1993 yılında kurulan Tomarzalılar Kültür ve yardımlaşma vakfı kurulduğu günden bu güne vakıf senedinde yazılı amaçları doğrultusunda hizmet etmeye devam etmektedir. Asıl gayesi İstanbul da bulunan Tomarzalı hemşerilerimizi bir araya getirerek geleneklerini yaşatmak ve birlik beraberlik için de dayanışmayı sağlamanın yanında milli ve manevi değerlere bağlı inançlı, gelenek ve görenek, kültürünü gelecek nesillere aktaracak gençlerin yetiştirilmesi gayesindedir. Tomarza doğumlu Üniversiteyi kazanmış ve burs için vakfımıza müracaat etmiş Tomarzalı öğrencilerimize burs imkânı sağlamaktır. Bu güne kadar yaklaşık 1000 den fazla öğrencimize burs verilmiştir. Tomarza ve köylerinde eğitim öğretim gören öğrencilerimize kırtasiye, giyim kuşam yardımları yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir.

Tomarzalılar vakfına Vakıflar Genel müdürlüğünce tahsisi yapılan Erdi Baba Tekkesi ile ilgili şahsıma ve mensubu bulunduğum partimin adını kullanarak yapılan haberin doğruluğu şahsımdan teyit edilmesi mümkünken haberle ilgili doğru bilgi alınmamıştır. İlgili yerin Sanki şahsıma verilmiş gibi haber yapılması gazetecilik üslup ve ahlakına uymadığı gibi gerçekleri de yansıtmamaktadır.

Metruk ecdat yadigarı yerlerin bakımı ve onarımını n yapılmasını sağlayan vakıf yöneticilerinden onur duymanız gerekir. Bu vakıf eseri gibi daha nice onarılacak eserlerin ihya edilmesi konusundaki duyarlılığımız aynen devam edecektir. Bunun istismar edilecek bir tarafı olmadığı gibi övünülecek tarafı vardır. Vakıf hassasiyetini en duyarlı şekilde koruyan bir insana karşı yaptığınız haberlerin doğru olmadığının bilinmesini isterim"