AK Parti Kayseri Teşkilatı tarafından 15 Kasım, 31 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan 5. Olağan Genel Kurul öncesinde oy kullanacak delegelerin seçimi yapıldı.

16 ilçede gerçekleştirilen delege seçimleri için, Akkışla’da 12, Bünyan’da 44, Develi’de 75, Felahiye’de 15, Özvatan’da 13, Sarıoğlan’da 26, Hacılar’da 12, İncesu’da 33 Kocasinan’da 115, Melikgazi’de 81 Pınarbaşı’nda 123, Sarız’da 44, Talas’ta 33 Tomarza’da 53, Yahyalı’da 41, Yeşilhisar’da 35 olmak üzere toplam 755 mahallede delege seçimleri yapıldı.

AK Parti Bölge Koordinatörü Recep Yıldırım, İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve ilçe başkanları ile ilçe koordinatörleri, Kocasinan, Melikgazi, Talas, Develi ve Bünyan ilçelerindeki delege seçimleri için kurulan bazı sandıkları ziyaret ederek, çalışmaları yerinde gördü.

Yapılan delege seçimleri için açıklama yapan Bölge Koordinatörü Recep Yıldırım, delege seçimlerini yerinde görmek için Kayseri’de bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

"Muhalefetten ve kendi içimizdeki arkadaşlarımızdan olsun. Şikayetleri en aza indirmek, bu gibi düşüncelere mahal vermemek için genel merkez tarafından, ilçe ve ilçe başkanlığımız tarafından yapılan delege seçimlerini yerinde gördük. Bu delege seçimlerimiz hayırlara vesile olsun. İnşallah önümüzdeki 2015 seçimlerinde bu delege kardeşlerimizle birlikte, ilçe başkanlarımızla yeni bir ruhla daha güzel hizmetler yapıp ve daha yüksel oylar alarak yolumuza devam edelim."

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden de, El Ele Hep Birlikte Yeni Bir Türkiye hedeflediklerini belirterek, " Bu yeni Türkiye’nin ilk adımını da mahallelerdeki delege seçimleri ile başlattık. 18-19 Ekim tarihleri arasında 16 ilçe, 755 mahallemizde kurulan sandıklarda oylar kullanılıyor. Melikgazi ilçemizin de 81 mahallesinde kurulan 9 bölgede de yine delegelerimiz oylarını kullanıyorlar. Genel merkezimiz tarafından görevlendirilen Bölge Koordinatörümüz Recep Yıldırım ile birlikte çeşitli ilçelere bağlı mahallelerimizde denetimlerimiz yaptık. Yeni Türkiye’nin imarında siz delegelerimizle birlikte olacağız. Yeni kadrolarımızı ve yeni ekiplerimizi kuracağız. Bunların da ilk adımlarını sizlerle beraber atmış oluyoruz. Bu da bana büyük mutluluk veriyor." dedi.

Melikgazi İlçe Başkanı Timur Barlas ise, teşkilatların en önemli kara organları olan kongrelerin ilk adımını ve en temel noktası sayılan delege seçimlerinin olduğuna değinerek, "Her siyasi partide olduğu gibi, Ak Partide de son derece önem arz eden seçim. İleriye yönelik ak kadroların kurulmasındaki ilk basamak desek yeridir." dedi.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden de delege seçimleri için, Kocasinan İlçesine bağlı Fevzi Çakmak mahallesinde oyunu kullandı.