AK Parti Kayseri teşkilatı tarafından her hafta sonu düzenli şekilde yapılan ilçe kongreleri, bu haftada İncesu ve Yeşilhisar ilçeleri ile devam etti. Kongreler sonunda, İncesu İlçesi’nde mevcut Başkan İsmail Tekinsiz, Yeşilhisar İlçesi’nde de mevcut Başkan Abdullah Sami Ceylan tek liste ile girdikleri kongreden yeniden ilçe başkanı seçildi.

İlk kongre İncesu İlçesi2nde gerçekleştirildi. Belediye Düğün Salonu’nda yapılan kongreye, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Bölge Koordinatörü Recep Yıldırım, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, İlçe koordinatörleri, İlçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve delegeler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, açılış konuşması yapan İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, AK Parti’nin 13 yılında çok büyük atılımlar yaparak, hayal bile edilemeyen yatırımlara imza attığını belirterek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na devretmesi ile birlikte yeni bir dönem başladı. Bizlerde, AK Parti teşkilatları olarak, bu yapılanları daha da artırmak için uğraş vereceğiz. Bunların ilk hedefi de bu kongrelerdir. Bu kongreler sonucunda, yeni bir güçle, taze bir kanla çok daha iyi hizmetler yapacak kadroları kuracağız. Bu birlik ve beraberlik bizlerde olduğu sürece, bu dayanışma bizlerde olduğu sürece, bizim bileğimizi hiç kimse bükemez." dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de, 2015 yılı bütçesi hakkında açıklamalarda bulundu. Tamer, "2015 yılı bütçesinin 473 milyar TL ile kapattık. Şöyle bir geçmişe doğru baktığımızda bütçeler her zaman sıkıntılı olmuştur. Partililerin tartıştığı, kavgaların olduğu dönemler yaşandı. Artık şükürler olsun ki, o dönemler bitti. Niye bitti? Çünkü artık denk gelen bir bütçe var. Verdiği sözleri yerine getiren bir hükümet var. Her zaman ileriye yönelik projeleri olan, geleceği olan bir hükümet var. Baktığımız zamanda, kardeşliği, sevgiyi her zaman ön plana çıkaran bir ortam oluştu" dedi.

Çözüm sürecine de değinen Tamer, "Çözüm süreci devam ediyor. İnşallah çok kısa bir zamanda, yaz gelmeden bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Allah bir daha bu acıları göstermesin. İnşallah bu konunun da üstesinden geleceğiz. Yıllarca devam eden, o terör belasını da ortadan kaldırmış olacağız." şeklinde konuştu.

Yeşilhisar İlçesi’nde konuşan, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ise, Yeşilhisar ilçesine yeni bir el değdiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Yeşilhisar da böyle güzel katılımlı, kalabalık , hepimizi gururlandıran güzel bir kongre yapılıyor. Bu beni son derece mutlu etti. Biz sadece adı AK Parti olan bir parti falan değiliz. Biz bir davanın adıyız. Kökü ezelde, dalları ebette olan ve ilahi ömür kıyama kadar devam edecek olan bir davanı erleriyiz. İşte Yeşilhisar, Kayseri ve tüm Türkiye bu davaya sahip oluyorlar. Bu hizmet kervanını bundan sonra devam ettirecek kardeşlerimize başarılar diliyorum.

Kardeşlerim, bir ilçe deyip geçmeyin. Bir oy deyip geçmeyin. Geçmiş yıllarda, bir siyasi partinin ilçe kongresinde, bir şahıs, bir farkla oy alarak delege oldu. O oyla bir yere aday oldu ve sonunda başbakan oldu. Ve Türkiye’yi batırdı. Hem partisini batırdı, hem de Türkiye’yi batırdı. Türkiye, 70 sente muhtaç hale o bir oy yüzünden geldi. O kişi kongrede delege seçilemese idi. Başbakan olamayacaktı. Yani partinin başına geçemeyecekti. Onun için bir deyip geçmeyin. Oyunuza sahip çıkın. Biz sizlerin oylarınıza sahip oluyoruz. O oylar sayesinde de Türkiye’ye sahip oluyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Kongreye tek liste ile giren mevcut başkan İsmail Tekinsiz, yeniden İncesu ilçe başkanlığına seçildi.

Günün ikinci kongresi ise, Yeşilhisar ilçesinde gerçekleştirildi. Burada da kongreye tek liste ile giren mevcut başkan Abdullah Sami Ceylan güven tazeleyerek ilçe başkanlığına seçildi.