Washington DC merkezli hükümet ilişkileri ve stratejik iletişim danışmanlığı şirketi APCO Worldwide, Anadolu’nun gelecekteki genç kadın liderlerine yönelik Anadolu Dişi Kaplanları Mentorluk Programı’nı Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) başlatıyor.

APCO’nun 30. yıldönümü kutlamalarının bir parçası olarak APCO İstanbul ofisi, gelecekte liderlik pozisyonları alma potansiyeli taşıyan genç kadınlara yönelik bir mentorluk programı geliştirdi. APCO ekibi, 1 Aralık 2014 tarihinde Kayseri başta olmak üzere Anadolu’dan seçilecek 100 genç kızın olduğu bir grup için eğitim programı düzenleyecek. Bu program AGÜ Gençlik Fabrikası iş birliğiyle gerçekleştirilecek.

APCO, programın açılışı için 1 Aralık 2014’te, Kayseri’ye iş dünyasının yetenekli ve başarılı kadın liderlerini de getirecek. Bu kadın liderler, gelecek kariyer planlarında sivrilmek isteyen genç kadınları teşvik etmek için bilgilerini ve geçmiş deneyimlerini aktaracaklar. Bu etkinliğe katılım kontenjandan ötürü rekabete dayalıdır ve nihai katılımcı listesi, Türkiye’nin geleceğini en iyi temsil edecek gençleri bir araya getirecek.

AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Washington DC merkezli hükümet ilişkileri ve stratejik iletişim danışmanlığı şirketi APCO Worldwide ile Anadolu’nun gelecekteki genç kadın liderlerine yönelik Anadolu Dişi Kaplanları Mentorluk Programı’nın, AGÜ işbirliği ile hem AGÜ’de hem de Kayseri’de başlatılmasından, üniversite olarak büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Mentorluk programının, iş dünyasının yetenekli ve başarılı kadın liderlerini biraraya getireceğini belirten Rektör Sabuncuoğlu, programda kadın liderlerin genç kadınları teşvik edeceğini, bunun için bilgilerini ve geçmiş deneyimlerini aktaracaklarını kaydetti.

Abdullah Gül Üniversitesi’nin iş birliğiyle bu projeyi sunmaktan dolayı memnuniyet duyan ve bu yeni girişimi başlatmak için AGÜ’nün en iyi üniversite olduğuna inanan APCO, açılış etkinliğinin hak ettiği bir başarıya sahip olmasını sağlamak için AGÜ yönetimiyle el ele çalışacak.

APCO Worldwide Istanbul Ofisi’nin Genel Müdürü Zeynep Dereli, “AGÜ, öğrencileri için muhteşem bir eğitim müfredatı geliştirerek ne kadar mükemmel bir ortak olduğunu kanıtlıyor. İstanbul’dan Kayseri’ye böylesine etkileyici bir kadın lider grubu ile geldiğim için onur duyuyorum ve inanıyorum ki 1 Aralık başlayacak programımız kızlarımıza ilham vermeye yardımcı olacak ve önemli bir değişim hareketi başlatmış olacağız” diye konuştu.

Dereli, programın bir diğer heyecan verici olduğunu belirterek, “APCO İstanbul ofisinde yoğun bir stajyerlik pozisyonunun üstlenilmesi için bir süreç başlatacağız. Bu program, ofisimizin nasıl çalıştığını deneyimlemek ve değerli beceriler kazanabilmek için gerçekten eşsiz bir fırsat olacak” dedi.

Katılımcıları, katılım esasına dayalı eğitim olanakları ve Türkiye’nin iş dünyasının önde gelen kadın liderleriyle tanışıp görüşme fırsatları da içeren, heyecan ve ilham verici bir etkinlik programı bekliyor.

APCO, Anadolu’nun Dişi Kaplanları Mentorluk Programı’nı 1 Aralık 2014’te, Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi Sümer Kampüsü’nde başlatacak.

APCO Worldwide

APCO Worldwide Washington DC merkezli küresel iletişim ve halkla ilişkiler danışmanlığı şirketidir. İstanbul ofisi 2012’de kurulmuş olup Genel Müdür Zeynep Dereli tarafından yönetilmektedir. APCO, gıda ve tarım, enerji, finans, sağlık ve teknoloji dahil olmak üzere birbirinden farklı sektörlerde Türk ve yabancı şirketlere, uluslararası açılım veya Türk pazarına giriş konularında destek sağlamaktadır. Uzmanlığımız hükümet, ticaret ve medya alanlarındadır.