İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, ’Hoşgörü Toplumunda Ermeniler’ konulu proje kapsamında araştırmacı-yazar Abdullah Ayata konferans verdi. Konferansta konuşan Ayata, "Ermeniler, 1,5 milyon ırktaşlarının Türkler tarafından katledildiği, soykırıma uğradıkları iddiaları ile sürekli olarak dünya kamuoyunu meşgul etmektedir. Ne yazık ki bu yoğun karalama kampanyaları, yaşamakta oldukları ülkelerde tasvip görülüp, aleyhimize delil olarak kullanılmaktadır" dedi.

Kayseri Lisesi konferans salonunda düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, ilçe milli eğitim müdürleri ve okul müdürleri katıldı. Konferansta açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, düzenlenen programa değinerek, "Bu projenin açılışını özel bir yerde yapıyoruz. Kayseri Lisesi bilindiği üzere Kayserimizin en eski okullarından birisi. Tarihi anlatan bu yönü olması bizim bu projeyi buradan başlatmamız da büyük önemi var. Hakikaten müdürlük, yaptığımız işler noktasında resmiyete baktığınız zaman bunlar zaten bizim yapmamız gereken işler. Biz burada üzerine bir adım daha atmak, bir tuğla daha koymayı amaçlıyoruz. Mevcut olandan biraz daha fazla şeyler yapmaya çalışıyoruz. Devlet bizi hizmet etmek bakımından bir takım yerlere getirmiş. Dolayısıyla hangi alanla olursa olsun bir adımlık dahi olsa bir düşünceyle bu idarecilik görevlerini yerine getirmemiz lazım diye düşünüyorum" diye konuştu.

Programa konuşmacı olarak katılan araştırmacı-yazar Abdullah Ayata ise, "’Hoşgörü Toplumunda Ermeniler’ konusunu sizlere anlatacağım. Bugün burada konuyla ilgili bildiklerinize, duyduklarınıza ilaveten sizlere değişik bilgileri paylaşmaya çalışacağım. Ermeniler, 1,5 milyon ırktaşlarının Türkler tarafından katledildiği, soykırıma uğradıkları iddiaları ile sürekli olarak dünya kamuoyunu meşgul etmektedir. Ne yazık ki bu yoğun karalama kampanyaları yaşamakta oldukları ülkelerde tasvip görülüp, aleyhimize delil olarak kullanılmaktadır. Son dönemlerde yapmış olduğumuz uluslararası antlaşmaların bir çoğunda anlaşmanın gizli yada açık şartı olarak önümüze sürülmektedir" diye konuştu.

Ayata ayrıca, "Malum olduğu üzere 2015 yılı sözde Ermeni soykırımının 100. yıldönümü. Bu vesile ile Ermenilerin faaliyetlerini daha çok arttıracakları muhakkaktır. Bu duruma kayıtsız kalmayan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz öncelikle öğrencilerimizi ve halkımızı bilinçlendirmek amacıyla böyle bir proje hazırladı. Bu tutumlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.