Mustafa Kemal Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 95. yıldönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Etkinlikte ayrıca 2 öğrencinin tuttuğu pankartta Osmanlıca ‘Hoşgeldiniz’ yazısı dikkat çekti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 95. Yıldönümü nedeniyle önce Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtı önünde etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, Garnizon Komutan Ali Demiral, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, daire müdürleri, rütbeli askeri personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Düzenlenen programda Atatürk koşusunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ardından törende konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, günün önemini anlatan konuşma yaptı.

Başkan Özhaseki, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bundan 95 yıl önce Kayseri’ye gelişini hatırlamak ve kutlamak için bir araya geldik. Bu gibi anma ve kutlamalar tarihi hatırlama imkanı veriyor. Biz tarih konusunda, tarihte yaşanmış acı hatıralar konusunda yeterli miktarda tefekkür edersek eğer, tarihin tekerrür etmesine fırsat vermeyiz; yanlışlara, hatalara düşmeme noktasında uyanık oluruz" dedi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programın sona ermesinin ardından tören Atatürk evinde devam etti. Atatürk evindeki programda 2 öğrencinin tuttuğu pankartta Osmanlıca ‘Hoşgeldiniz’ yazısı dikkat çekti. Etkinlikte ayrıca temsili olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün Kayseri’ye gelişi canlandırıldı. Daha sonra Kayserili ressam Hasan Gürpınar Atatürk’ün portesini çizdi. Ardından programa katılanlar Atatürk evinde açılan sergiyi ziyaret ederek, program sona erdi.