Memorial Kayseri Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Bölümü’nden Doç. Dr. Teoman Eskitaşçıoğlu, "Kadınlarda meme büyüklüğü kişide; boyun, bel ve sırt ağrılarına yol açabilen önemli bir sağlık sorunudur. Bu durum özellikle zayıf yapılı ve iri memeleri olan kadınlarda daha belirgindir" dedi.

Memorial Kayseri Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Bölümü’nden Doç. Dr. Teoman Eskitaşçıoğlu, "Meme büyüklüğü ile birlikte ortaya çıkan deformasyonlar ve sağlık problemleri, Türkiye’de ve dünyada artık aynı ameliyatla ortadan kaldırılabiliyor. Hastalara uygulanan meme küçültme ameliyatında, aynı seansta estetik operasyon da uygulanarak, kişinin hem sağlık hem de estetik açıdan kendilerini daha iyi hissedebileceği bir görünüm ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Memorial Kayseri Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Bölümü’nden Doç. Dr. Teoman Eskitaşçıoğlu, özel bir yöntemle aynı anda yapılabilen meme küçültme ve dikleştirme ameliyatları hakkında şu şekilde konuştu:

"Kadınlarda yalnızca estetik görünüm açısından değil önemli sağlık sorunlarına neden olması bakımından da meme küçültme operasyonları bir gereklilik haline gelmiştir. Çünkü meme büyüklüğü özellikle minyon yapılı kadınlarda boyun, kol, bel ve sırt ağrılarına yol açmakta, önemli sağlık sorunlarını beraberinde getirmektedir. Ameliyat sırasında açılan kesilerden; fazla yağ, dolgunluk veren meme dokusu ve deri alınarak meme ideal boyutuna getirilmeye çalışılır. Bazı ameliyatlarda vaka eğer uygunsa, yağ fazlalıkları, liposuction uygulanarak çıkarılır.

Hastanın beklentileri önemsenmeli

Herhangi bir sağlık sorunu yoksa 18 ile 70 yaş arasındaki her hastaya meme estetiği operasyonları uygulanabilir. Meme küçültme ameliyatlarında, hastanın beklentileri ve isteklerini dinleyip dikkate alarak hareket etmelidir. Ancak doğal bir görünüm elde edilebilmesi için hastanın taleplerinin yanı sıra ona en uygun olan görünüm de elde edilmelidir. Ameliyatta, hastanın kilosu, boyu, omuz çevresi ve genel görünümü birlikte değerlendirilmelidir. Aşırı derecede büyük ve gözle görülür bir sarkma olan meme operasyonu öncesi, doktor ile hastanın ameliyatın şeklini ve küçülme oranını kesinlikle konuşması önemlidir.

Küçültme ve dikleştirme aynı operasyonda

Meme küçültme operasyonlarında kullanılan özel bir teknikle artık meme küçültülürken estetik bir görünüme de sahip olması sağlanmaktadır. Bu sayede kadınlar fonksiyonel olarak sağlık sorunlarından kurtulurken, daha iyi bir görünüme sahip olmanın da mutluluğunu yaşamaktadır. Ayna karşısında büyük ve şekilsiz memeleri nedeniyle psikolojik sorunları olan birçok kadın, yapılan küçültme ve dikleştirme operasyonunun ardından yeni görünümleri nedeniyle psikolojileri de olumlu etkilenmektedir. Ameliyat sonrası ise doktorunun önerileri ile kullanılacak çamaşırlar ve yapılacak egzersizler ile hastalar kısa sürede sağlığına kavuşmaktadırlar. Ayrıca genç yaş grubundaki kadınlarda süt kanallarını koruyan teknikler uygulanmaktadır. Bu sayede, doğum yapmamış kadınlar ameliyat sonrasında sorunsuz bir şekilde bebeklerini emzirebilmektedir."