Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sarız ve Pınarbaşı ilçesinde vatandaşlarla buluştu.

İlk olarak Sarız ilçesini ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Sarız Kadın ve Gençlik Merkezinde vatandaşlarla buluştu. Burada bir konuşa yapan Bakan Özhaseki, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum da neden ‘Evet’ denilmesi gerektiğini anlattı. Özhaseki, “15 Temmuz’da masum insanlara kurşun sıkacak kadar adileştiler ve şerefsizleştiler. Şuanda yurt dışında Türkiye’nin aleyhine çalışan en büyük lobi halinde faaliyet gösteriyorlar. Bir taraftan DEAŞ diye bir örgüt çıktı. Bu örgüt güya İslami kökenli gibi gözükse de, bizim bildiğimiz hiçbir İslami akın bunlar mensup değiller. Bunlar bir proje örgütüdür. Bunların olması vesilesiyle orada bir bela koptu. Arka arkasına bu sıkıntılar aynı sene içerisinde yaşadık. Allah hamt olsun PKK’nın hakkından geldik. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmayan en büyük mücadeleyi verdik. Bu namussuzları o kazdıkları hendeklere gömdük. Abdülhamid Han Hazretleri ‘Vatandaş hakkını istiyorsa verin ama devlete baş kaldırıyorsa başını alın’ diyor. Eğer hak isteniyorsa ve doğru bir şeyse verelim. Başımızın üstüne. İnsanız niye vermeyelim ki? Biz hangi hakkı gasp edebiliriz ki? Hak vermemeye ne hakkımız var ki. Biz Güneydoğu’da ve Doğu’da elimizden geleni yapıyoruz ama oradakilerin de hainlik etmeye hakkı yok. Dışarıdan destekli bir vaziyette bu milleti bölmeye hakları yok. 40 senedir bizim kaynaklarımızı sömürdüler. Oralara büyük paralar aktarıldı. Sırf askeri mücadeleye bile milyarlarca dolar gitti. Bu kaynaklarımızı heder etmeye hiç hakları yok” ifadelerini kullandı.

Avrupa’nın Türk millerinin ayağa kalkmasını istemediğini kaydeden Özhaseki, “Avrupa Türk milletinin ayağa kalkmasını istemiyor. Çok da düşüp sürünmesin ama olmasın istiyorlar. Dik durmasın istiyorlar. Güçlenmesin istiyorlar. Sadece bu milletin ayağa kalkması kendinin ayağa kalkması değildir. Gönül coğrafyamıza liderlik etmemizdir. Ondan da korkuyorlar” dedi.

Bakan Mehmet Özhaseki daha sonra Pınarbaşı ilçesine geçerek AK Parti Pınarbaşı İlçe Başkanlığının balkonundan vatandaşlara seslendi.