Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Yeşilhisar ve mahallelerinde bir dizi toplantıya katıldı. Bakan Özhaseki, Kayseri belediyeciliğinin tüm Türkiye’de dillere destan olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de gece gündüz çalışarak kent merkezi ve ilçelerde yapılması gereken ne varsa yapmaya gayret gösterdiklerini belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Yahyalı’da katıldıkları “Evet” Mitinginin ardından Yeşilhisar’ın Musahacılı Mahallesi’nde halkla bir araya geldi. Burada vatandaşlara hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, özellikle kırsal alanda yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, ilçeler ve bağlı mahallelerdeki ihtiyaçları daha hızlı gidermek için Kırsal Hizmetler ve Tarımsal Hizmetler olmak üzere iki ayrı daire başkanlığı oluşturduklarını söyledi.

Bakan Özhaseki ve Başkan Çelik, buradan Kayadibi Mahallesi’ne geçerek Büyük Camii’nin ibadete açılışı nedeniyle düzenlenen törene katıldılar. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Kayadibi Mahallesi’nin güzel bir ibadethaneye kavuştuğunu belirterek, “Allah cemaatini bol eylesin” dedi.

“Yeşilhisar’a 32 milyon TL’lik yatırım”

Bakan Özhaseki ve Başkan Çelik daha sonra Yeşilhisar Kadın ve Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Bakan Özhaseki ve Başkan Çelik, gittikleri her yerde olduğu gibi burada da büyük ilgi gördüler. Toplantıda vatandaşlara hitap eden Başkan Mustafa Çelik, Bütünşehir Yasası ile birlikte ilçelerimizde yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek Yeşilhisar’a yapılan yatırımlardan bahsetti. Yasa çıktıktan sonra Yeşilhisar’a 32 milyon TL’lik yatırım yapıldığını vurgulayan Başkan Çelik, “Bu yatırımları Yeşilhisar kendi bütçesiyle yapmaya kalksa 15 yıl sürerdi. İlçelerimize öncelik vermeye devam edeceğiz. Bu yıl toplam 1 milyon metrekare kilitli parke yaparak bir rekor kıracağız. KASKİ Yeşilhisar ve mahallelerindeki alt yapı yatırımı için bu yıl 12 milyon TL’lik yatırım yapacak. Biz bugüne kadar yapamayacağımız işleri söylemedik, söylediğimiz her şeyi de Elhamdülillah yaptık. Neler yaptığımızın en yakın şahidi de Yeşilhisarlı hemşehrilerimizdir. Bu yüzden de karşınıza rahat çıkıyoruz. Alnımız AK, Niyetimiz AK, Gayretimiz AK, Gönlümüz AK, Davamız AK, İstikametimiz AK, geleceğimiz de AK olacak İnşallah” dedi.

Başkan Çelik, 16 Nisan referandumuna da değinerek Yeşilhisar’dan rekor “Evet” beklediklerini kaydetti.

“Kayseri belediyeciliği dillere destan”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de konuşmasında bugüne kadar söyledikleri her şeyi yaptıklarını söyledi ve bu yüzden de halkın karşısına rahat çıktıklarını belirtti. Kayseri’deki belediyeciliğe de dikkat çeken Bakan Özhaseki, “Kayseri belediyeciliği tüm Türkiye’de dillere destan. Kayseri belediyeleri gibi belediye bulmak zor. Başkanlarımız hiçbir şaibesiz işlerini yapıyorlar. Belediyenin malını, parasını kendi malları gibi, kendi canları gibi aziz biliyorlar” diye konuştu.