Soğuk havaların devam etmesiyle birlikte balık fiyatları vatandaşları sevindirdi. Balıkçılık yapan Kutluay Yılmaz “ Fiyatlarımız düşmeye başladı. İnşallah balık bu sene bol “ dedi.

Av sezonunun başlaması ve Balkanlardan gelen soğuk hava ile beraber hamsinin çıkmaya başladığını söyleyen Kutluay Yılmaz “ Vatandaşlarında talebi çok olduğundan dolayı hamsi biraz daha ucuzladı. 10 TL’den 7, 5 TL’ye kadar düştü. Şimdi palamut mevsimi olduğu içinde hamsi biraz kaçıyor, eğer palamutta kesilirse hamsi daha çok çıkar. Lüfer’de bulunacak inşallah. Vatandaşların taleplerini bekliyoruz. Haftada 3 kere balık yemelerini tavsiye ederim” dedi.

Yılmaz “ Balkanlardan soğuğun gelmesiyle ve yağışların başlamasıyla birlikte deniz suları biraz daha soğudu balık da biraz daha artış oldu. Biz havaların biraz daha düzelmesini bekliyoruz. İnşallah balık bu sene bol. Fiyatlarımız düşmeye başladı. Karadeniz hamsisi çıkmaya başladı. Normalde Bandırma’dan geliyordu hamsi 10- 12 TL’ye satılıyordu şimdi Karadeniz başladı 7, 5 TL’ye düştü. Biz bunun 5 TL’ye kadar bekliyoruz. Fiyatlarda düşme var Karadeniz hamsisi bol çıktığı için bütün fiyatları düşürüyor. Sezon başında 8- 10 TL arasında sattığımız palamut şuanda 4 TL’ye düştü” ifadelerini kullandı.