Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki katılımları ile Ankara’da düzenlenen ve Başbakan Binali Yıldırım’ın açılışını yaptığı "ÇEVRE PROJELERİ" toplantısına Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç iştirak etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye’de ÇEVRE YÖNETİMİ VE ÇEVRE PROJELERİ Planının Hazırlanma Projesi açılış toplantısına iştirak eden Başkan Memduh Büyükkılıç, şehirlerin ana sorunun kentsel dönüşüm, atıklar, yeşil alanların artırılması, su varlığın kullanımı, içme suyu korunması gibi konuların olduğunu kaydetti.

Melikgazi Belediyesi olarak ÇEVRE PROJELERİ kapsamında katı atıkların ayrıştırılmış çöp olarak toplanılmasını, her yıl halkında katılımı ile fidan dikimi ve kentsel dönüşü 15 yıldır başarı ile uygulayarak örnek bir belediye olarak gösterildiklerini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, 550 bin nüfusa hizmet veren ve Türkiye’nin en büyük ilçeler sıralamasında yer alan Melikgazi’nin ÇEVRE PROJELERİ toplantısına davet edilmesine etken olduğunu söyledi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, ÇEVRE PROJELERİ toplantılarına bundan böyle belediye olarak bir rapor hazırlayarak Çevre Şehircilik Bakanlığına sunacaklarını sözlerine ekledi.