Melikgazi Belediye Başkanı ve Melikgazi Belediyespor Kulübü Onursal Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Tekerlikli sandalye basketbol takımının Hakkari Yüksekovaspor ile oynadığı karşılaşmada tribündeki yerini alarak,karşılaşmayı izledi.

Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç ile birlikte Ak Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Melikgazi Belediyespor Kulübü Başkanı Serdar Öztürk, Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Faruk Şahin ve taraftarlar ile birlikte takip etti.

Bu sezon genç bir kadro ile ligde mücadele eden Melikgazi Bedensel engelliler spor kulübünün gelecek haftalarda daha iyi olmasını beklediğini ve başarılı olmaları için her türlü fedakârlığı yaptıklarını belirten Başkan Büyükkılıç, “Salon sporlarının öncüsü ve her zaman destekleyici olarak Melikgazi Bedensel Engelli Spor Kulübümüz Tekerlekli Sandalye basketbol maçındayız. Bu etkinliklerin amacı birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma bu duyguları hayata geçirme, bir bakıma sporun centilmenlik anlayışını dostluk anlayışını hayata geçirme anlayışı içerisinde maçların oynandığını görüyorum. Takımımızı ve başkanımızı tebrik ediyorum. Melikgazi Belediyesi denilince akla belediye de sadece yol, kanal, su, asfalt, park ve bahçeler gelmemeli, kültürel etkinliklerde, sportif etkinliklerde, sosyal etkinliklerde Melikgazi her zaman var ve olmaya da devam ediyor.Sosyal belediyeciliği en iyi uygulayan belediyelerin neredeyse başında gelmektedir.”dedi.

Engelli kardeşlerimizin sadece bir gün de değil her zaman hatırlanması ve hatırlatılması gerektiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç,3 Aralık Engelliler günü dolayısı ile ne kadar bir gün için engeli kardeşlerimizi veya bir başka alandaki konuyu anlamak hatırlamak yeterli olmaya bilir, ama gündeme oturması dayanışma sağlaması acısından da önemli bir gün olarak görüyoruz.Bizler 3 Aralık tarihinde Melikgazi Belediyesi olarak bir bakıma bu anlayış içerisinde engelli kardeşlerimizin sorunlarını paylaşmak için değişik etkinlikler yapmaktayız.Her sağlıklı insanın engelli olmaya potansiyel bir aday olduğunu unutmadan,engelli kardeşlerimizi daha iyi anlayıp,onlara sadece bir gün değil her zaman kucak açacağımızı bu vesile ile bir kez daha hatırlatmak istiyorum dedi.

Kayseri bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Faruk şahin’de Melikgazi belediyeszi birçok kuruma örnek olacak bir çalışma ile bizlere sonsuz destek olmaktadır. Bizlere desteğini ve emeğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Belediye Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç olmak üzere,Melikgazi Belediyesinin bütün yetkililerine teşekkür ediyorum.Onların desteği ile kulübümüz inanıyorum ki Melikgazi Belediyesini en iyi şekilde temsil edecektir dedi.

Melikgazi Belediye Basketbol Tekerlekli Sandalye takımı Hakkari Yüksekovaspor karşılaşması da Melikgazi’nin 79-34 gibi farklı bir skorla galip gelmesi ile son buldu. Alınan bu galibiyet gerek yönetim gerekse oyuncular arasında büyük bir coşku ve sevinç ile karşılandı.