Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan’a bağlanan kırsal mahalleleri yük değil, büyük bir değer olarak gördüklerini, sadece seçimde gelen değil sürekli arayan soran başkan olacaklarını söyledi.

Kocasinan Belediyesi’nin Kalkancık, Karakimse, Eski Ömerler, Hırka ve Yeni Hasinli Mahallelerini ziyaret ederek muhtarlarla ve vatandaşlarla görüşen Başkan Çelik, istekleri yerinde tespit edip, çözüm önerileri geliştirmek istediklerini, insanların doğdukları yerlerde yaşayabilmelerini sağlayarak kırsaldan şehre göçü önleyecek hizmetleri sunma gayreti içinde olduklarını vurguladı.

Ak Parti İlçe Başkanı Muammer Kılıç, İmar AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Nuralan, Başkan Yardımcıları Mehmet Everekli, İlyas Yıldırım’la Kırsal Hizmetler, Fen işleri, İmar, Park Bahçeler, Makina İkmal ve Temizlik İşleri Müdürleriyle birlikte Kırsal Mahalleleri ziyaret eden Başkan Mustafa Çelik’in ilk durağı Kalkancık oldu.

Kocasinan’ın batı tarafında bulunan mahalleleri ziyaret ettiklerini kaydeden Başkan Mustafa Çelik, "Bu sayede muhtarlarımız, azalarımız ve hemşerilerimizle bir arada olalım, sorunlarını yerinde görüp çözüm üretelim, talepleri ne ise onları alalım istedik. Sadece seçim zamanı gelen değil, yazın da kışın da gelen bir başkan olarak aranızda olmayı arzu ettik. Arkadaşlarımızla birlikte taleplerinizi direkt olarak yerinde inceleyeceğiz. Önümüzdeki yılın programında da bu talepleri inşallah yavaş yavaş yerine getireceğiz. Biz kırsal mahallerimizdeki vatandaşlarımızın burada kendi evinde ikamet edip, otobüsle 15 dakikalık bir yolculukla şehirde işine gelip gitmesini, doğduğu yerde toprağıyla ilgilenmesini arzu ediyoruz. Buna imkan sağlayacak hizmetler sunmak için gayret ediyoruz ” dedi.

Kalkancık Mahalle Muhtarı Hacı Saygı da konuşmasında; Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve ekibinin yaptığı belediyecilik hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Seçimden bu zamana kadar ki dönüşümden ve yapılan işlerden oldukça memnunuz. Buraya kadar gelip de hizmetleri ve eksiklikleri yerinde görmek adına yaptığınız ziyaretlerden dolayı sizlere teşekkür ederiz. Ayağınıza sağlık. Biz sağladığınız hizmetlerle hemşerilerimizin doğduğu yerde yaşamasını, merkeze işine gidip gelmesini ve burada toprağıyla uğraşmasını istiyoruz. Ben makina mühendisiyim ama doğduğum yerde toprakla uğraşıyorum, çok da mutluyum herkese tavsiye ederim” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Daha sonra sırasıyla Karakimse, Eskiömerler ve Hırka Mahallelerinde muhtarlarla ve vatandaşlarla görüşen Başkan Çelik’in son durağı Yukarı Hasinli Mahallesi oldu. Mahalle Muhtarı Ramazan Çalışkan’dan mahallenin sorunları hakkında bilgi alan Başkan Çelik, "Kırsal Mahalleler Kocasinan Belediyesi için önemlidir. Kocasinan’a bağlı 50 merkez mahallenin yanı sıra 60’ın üzerinde kırsal mahallemiz bulunmaktadır. Tek gayemiz var; o da sadece seçimden seçime gelen bir başkan olmayıp, yılın her zamanı mesaimizden arta kalan zamanlarımızda siz değerli hemşerilerimizle birlikte olup dertlerinizi dinlemek, talepleri yerinde almak ve görüşlerinizi değerlendirmektir. Bunun için başkan yardımcılarımız ve tüm ilgili daire müdürlerimizle birlikte mahalle muhtarlarımızı ziyaret ederek mahallelerimizi yerinde inceliyoruz. Kırsal mahallelerimizi kendimize bir yük olarak görmüyoruz. Bu mahallelerimiz Kocasinan için büyük bir değerdir. Tarımsal ve hayvancılık hizmetleriyle ekonomiye önemli ölçüde katkı sağlıyorlar. Biz, bu değerleri de ekonomimiz içerisinde bir kıymet olarak gördüğümüz için buralara gereken önemi gösteriyoruz. Bunun bilinciyle hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ulaşım başta olmak üzere tüm belediyecilik hizmetlerini kırsal bölgelerde yaygınlaştırmak istediklerini belirten Başkan Çelik, sözlerini şöyle tamamladı, “Hizmeti buralara yayabilir ve insanların doğdukları yerlerde yaşamalarını sağlayabilirsek, kırsaldan şehre göçü de önlemiş oluruz. Bizler bunun gayreti içerisindeyiz. Mahallelerimizin ihtiyaç duyduğu altyapı çalışmalarıyla ilgili olarak da Büyükşehir Belediyemizle sürekli koordineli olarak çalışıyoruz. Birlikte talepleri değerlendirip, bu hizmetleri inşallah buralara kavuşturacağız.”