Türkiye Belediyeler Birliği’nin desteği ile Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlemiş olduğu tarihi yapıların günümüz hizmetine sunulması programı kapsamında İspanya’ya inceleme gezisine iştirak eden Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Avrupalı meslektaşlarına Anadolu ve Kayseri tarihi hakkında bilgiler verdi.

İspanya’nın tarihi yapıları ile meşhur olan Granada ve Cordoba kentlerinde incelemelerde bulunan Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, bu gezi de tarihi yapıların turizm ve kültür birikimlerini inceleyerek Kayserimizde bulunan ve Anadolu’nun tapusu sayılan eserlerin bir bütün olarak değerlendirilmesi örneklerini incelediklerini kaydetti.

İspanya’nın Granada ve Cordoba kent meclislerinde Anadolu ve Kayseri tarihi hakkında bilgilerini paylaşarak Selçuklu eserlerin çevre düzenlemesi, mekânsal korunması ve günümüzdeki verdiği hizmetleri ile ilgili sunum yapan Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.

“İspanya’nın çok önemli iki şehri olan Granada ve Cordoba kent yöneticileri ile bilgi alış verişinde bulunduk. Proje örneklerini paylaştık. Bu şehirler dünya tarihi için önemli şehirlerdir. Çünkü Endülüs kültür ve medeniyeti dünya tarihi için çok önemlidir. Tıbbi Kayseri ve çevresi olduğu gibi çünkü Gültepe kaniş ile başlayan tarihi mekânlar, Asurlular, Hititliler, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı tarihi yapıları ile bir bütün içerisinde yer almaktadır. Cordoba ve Granada şehirlerin iki ayrı Meclis Üyelerine Anadolu Eserlerin restorasyonu, belediyelerin gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar, tarihi yapıların günümüz hizmetinde kullanılması ve Kayseri Kültür Envanteri hakkında bir sunum yaparak, ilçede bu alanda yürütülen çalışmalar hakkında bilgileri paylaştık”