Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 20-26 Mayıs’ta kutlanan İstihdam Haftası’yla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Hiçyılmaz, istihdamın artması ve üretim ve ticaretin içinde yer alacak gençlerin daha donanımlı olabilmeleri için çalışmalarda bulunduklarını söyledi.

Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan işsizliğin, doğru istihdam politikaları ile azaltılabileceğini ifade eden Başkan Hiçyılmaz, "Türkiye’de resmi rakamlara göre 3 milyon işsiz bulunmaktadır. Bu rakamın aşağıya çekilmesi için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile başlatılan İstihdam Seferberliği kısa sürede önemli sonuçlara ulaşmıştır. Kayseri’de 12 bine yakın insanımız ilk kez işe yerleştirilmiştir. Bu rakamın, Kayseri Ticaret Odası üyelerinin de önemli katkıları ile 2017 yılı sonunda 30 bine ulaşması en büyük beklentimizdir. Kayseri Ticaret Odası olarak, bu seferberlikte üzerimize düşen görevi yerine getirmeye gayret gösteriyor, seminerler düzenliyor ve üyelerimizi devletin verdiği teşviklerle ilgili bilgilendiriyoruz” dedi.

İşsizliği önlemek ve yeni iş kapılarının oluşması için çaba göstermek gerektiğini vurgulayan Başkan Hiçyılmaz, “Abdullah Gül Üniversitesi ile imzaladığımız Kariyer Danışmanlığı Projesi protokolü çerçevesinde, üniversite öğrencileri ile üyelerimizi bir araya getirmeye başladık. Bu sayede öğrencilerimizin 1 yıllık sürede iş adamlarımızın deneyimlerinden faydalanma fırsatı bulacak. İş hayatına atılmadan önce uzun soluklu bir deneyim yaşama fırsatı elde edecekler. Bu proje sayesinde daha nitelikli gençlerimiz iş dünyasının içinde yer almaya başlayacak” diye konuştu.

Yeni iş kapılarının açılması için girişimcilere de ihtiyaç bulunduğunu ifade eden Hiçyılmaz, “KOSGEB işbirliğinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerimiz devam ediyor. Girişimci olmak, üretmek ve katma değer yaratmak isteyen insanımızın, bilgi sahibi olabilmesi bakımından bu eğitimleri çok önemli buluyoruz. 2014 yılından bu yana verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında 2017 yılı Mayıs ayına kadar toplam 37 kurs programında 1000’e yakın kursiyerimiz eğitim almıştır” şeklinde konuştu.

Başkan Hiçyılmaz, ihracat kapasitesinin, dolayısıyla da istihdamın artmasına yönelik olarak, dış ticaret eğitim programlarına önem verdiklerini ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını da ifade etti.