Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yukarı mahallelere haftalık yaptığı ziyaretler kapsamında Başakpınar’da, "Yeni bağlanan mahallelerde ev yapılmasını kolaylaştırmak için Büyükşehir Belediye Başkanımızla istişare ederek konuyu Başbakan’ımıza ilettik" dedi.

Başkan Palancıoğlu, mahallelere haftalık yaptığı toplantı çerçevesinde Koçcağız’dan sonra Başakpınar’da mahallelilerle bir araya geldi. Yukarı mahallelerin en büyük sorunlarının ulaşım ve imar olduğunu belirten Başkan Palancıoğlu, Başakpınar’ın bu açıdan şanslı olduğunu söyledi.

Başkan Palancıoğlu 8 aydan bu yana yoğun şekilde çalıştıklarını ifade ederek, "Yeni bağlanan mahallelerde ruhsat almak için Talas merkezdeki gibi para ödenmesi nedeniyle kaçak yapılaşma oluyordu. Bunun için Büyükşehir Belediye Başkanımızla istişare ederek merkez ile kırsal alanların yapılaşmasının farklı yapılması, kırsal alanların yetkisinin geçici de olsa ilçe belediyelerine verilmesi, harç paralarının merkezdeki fiyattan aşağı çekilmesi gibi imar çalışmalarının yapılarak mahallelinin ev ihtiyacını hızlı şekilde karşılanmasını sağlamak konularda ön çalışma yaptık. Bunu da Başbakan’ımıza ilettik. Bu teklif yasalaşırsa yeni mahalleler imar konusunda rahatlama yaşayacak" diye konuştu.

Başkan Palancıoğlu, kırsal alanlara hizmet götürmenin zorluğunu anlatarak şöyle konuştu: "Tarlanın ortasına ev yapılınca kanalizasyon, su, elektrik, alt ve üst yapı gibi hizmetlerin maliyetleri 10 katına çıkıyor. Anayurt’ta bir binada 250 kişi yaşıyor, 20 binada 5 bin kişiye tekabül ediyor. Bu da Başakpınar’ın nüfusuna eşdeğer. Bu nedenle planlı yapılaşma sağlanırsa hem devletin yükü azalır hem de daha kaliteli hizmet alınır."

Başkan Palancıoğlu, yapılacak yeni imar planı ve viyadükle birlikte Başakpınar’ı çok güzel günlerin beklediğini sözlerine ekledi.