Vali Orhan Düzgün, Kayseri’nin girişi olan Bogazköprü mevkiinin 6 ay sonra trafiğe açıldığını twitter hesabından duyurdu.

Vali Orhan Düzgün, twitter hesabından paylaştığı 3 fotoğraf ile Boğazköprü mevkiinin tarfiğe açıldığını duyurdu.

Vali Düzgün, daha önce yapmış olduğu açıklamada, Boğazköprü Grubu köprülerinin ulaşım açısından sadece Kayseri’yi değil, Kayseri’yi transit geçiş güzergahında bulunması nedeniyle pek çok sürücü ve vatandaşları ilgilendirdiğini söylemişti.

Vali Düzgün, batı, güney ve kuzey yönlerinde kentin ana giriş kapısı olan, ayrıca ülkeyi doğu ile batı arasında birbirine bağlayan Boğazköprü Grubu Köprüleri’nin ulaşım açısından önemli bir fonksiyon üstlendiğinin altını çizdiği açıklamasında, "Köprülerin üzerinde yılların getirdiği yapısal hasarlar, beton dökülmeleri ile derin çatlaklar vardı. Bu nedenle köprülerin acilen yenilenmesi için çalışma başlatıldı. Bugün itibariyle Sarımsaklı köprüleri tamamen bitirilmiştir, Boğazköprü köprülerinde ise fore kazıklar, temeller, kenar ayaklar, orta ayaklar ve kirişlerin yapımı devam etmektedir. 2 şerit halinde hizmet veren köprüler, proje tamamlandığında 3 şeritli olarak hizmet vermeye devam edecektir. Kayseri için bu denli öneme sahip köprünün biran önce tamamlanabilmesi için işçisinden mühendisine kadar Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz yoğun bir çalışma içerisindedir. İhalenin süresi 2015 yılında bitmesine karşın, çok büyük bir aksilik çıkmazsa proje 30 Ekim 2014 tarihinde tamamlanacaktır" ifadesinde bulunmuştu.

Vali Orhan Düzgün, 14 Ağustos günü yaptığı açıklamadan sonra, 2 Kasım 2014 günü twitter hesabından yapılan ve trafiğe açılan yolun son halini paylaştı.