Yarın (25 Ekim Cumartesi) Kayseri’ye gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Raylı Sistem Talas Hattı ve Yeni Hal Kompleksini hizmete açacak.

Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlığı döneminde Kayseri’yi ilk kez ziyaret edecek olan Ahmet Davutoğlu’nu iki dev yatırım ile karşılıyor. Başbakan Davutoğlu, yarın saat 13.30’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Raylı Sistem Talas Hattı ve Yeni Hal Kompleksi’nin açılış törenine katılacak. Raylı Sistem Talas Hattı’nın son durağı olan Cemil Baba Mezarlığı önünde yapılacak açılış törenine katılmak isteyenler için aynı gün saat 10.30 ile 16.30 arasında ücretsiz raylı sistem seferleri düzenlenecek. Başbakan Davutoğlu saat 17.00’de ise Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek. Başbakan’ın Büyükşehir’i ziyaretinde Başkan Mehmet Özhaseki Kayseri’deki yatırımlarla ilgili bir brifing verecek.

ANADOLU’NUN EN BÜYÜK HAL KOMPLEKSİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılışı yapılacak olan iki yatırımdan biri olan Yaş Sebze ve Meyve Hali, Argıncık Tanpınar Mahallesi’nde bulunuyor. Kuzey Çevreyoluna paralel olarak uzanan Yeni Hal Kompleksi 110 bin m² alan üzerine kuruldu. 30 bin m² inşaat alanına sahip olan Hal Kompleksi içerisinde her birisi soğuk hava depolu 118 adet işyeri bulunuyor. Komplekste ayrıca, idare binası, sosyal tesisler, zabıta karakolu ve kademe binası da yer alıyor. Yaklaşık 20 bin m² yeşil alana sahip Hal Kompleksinde, hem esnafların ve vatandaşların hem de nakliyecilerin kullanacağı otoparklar da bulunuyor. Eski Hal Kompleksinin şehir merkezinde kalması nedeniyle kentsel dönüşüm yapılarak kurulan Yeni Hal Kompleksi günümüz şartlarına uygun modern bir tesis olarak hizmet verecek.

RAYLI SİSTEM TALAS HATTI

Başbakan Davutoğlu tarafından hizmete açılacak olan bir diğer yatırım ise Talas Raylı Sistem Hattı olacak. Halen OSB-İldem ve Erciyes Üniversitesi Hatları’nda 55 istasyondan oluşan 34 km uzunluğa sahip Kayseri Raylı Sistemi’ne yeni hatla birlikte 3 km. daha ilave yapılmış olacak. Erciyes Üniversitesi Lojmanları-Cemil Baba Mezarlığı arasındaki hatta toplam 5 istasyon bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. tarafından bu yılın Nisan ayında yapım çalışmalarına başlanan ve 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan hattın açılmasıyla birlikte başta öğrenciler olmak üzere memur ve çalışan kesimin yoğunluk oluşturduğu Talas’a toplu taşımada büyük kolaylık sağlanmış olacak.