Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet içi eğitim seminerleri sürüyor. Zabıta personeline yönelik seminerde zabıtaların karşılaştığı hukuki durumlara ilişkin bilgi verildi.

Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından verilen seminer Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Salonu’nda yapıldı. Zabıta personeline yönelik düzenlenen, "Tebligat Kanunu ve Mevzuatı" konulu seminere konuşmacı olarak Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Av. H. İbrahim Yıldırım ile Av. Burak Çakır ve Av. Orhan Erdoğan katıldı.

Seminerin açılışında konuşan İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Mehmet Güneş, eğitim seminerinin gayesinin değişen mevzuatları aktarmak ve karşılaşılan sorunlarla ilgili görüş alışverişinde bulunmak olduğunu söyledi. Güneş, amaçlarının hayırlı hizmetler için faydalı bilgiler sunmak olduğunu kaydetti.

Seminere konuşmacı olarak katılan Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Av. Halil İbrahim Yıldırım ise önce zabıtanın tarihçesini anlattı, ardından da kanun ve yönetmeliklerle ilgili bilgiler verdi. Av. Burak Çakır ve Av. Orhan Erdoğan’ın da Tebligat Kanunu ve Mevzuatı konusunda bilgiler aktardığı seminerde zabıta personelinden gelen sorular da cevaplandırıldı.