Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve alanında ilk ve tek olan Uluslararası Tiyatro Festivali ödül aldı. Anadolu Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu, Büyükşehir Belediyesi’nin festivalini örnek bir çalışma olarak değerlendirdi.

Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali, tiyatro camiasının dikkatini çeken en önemli organizasyonlardan birisi haline geldi. 1. Anadolu Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu Kayseri Büyükşehir Belediye’sinin düzenlediği festivali örnek bir çalışma olarak değerlendirdi ve ödüle layık gördü. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye gönderilen mesajda ödül töreninin 1 Aralık 2014 tarihinde İstanbul’da yapılacağı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali’nin 2015 yılının Mayıs ayında 10’uncusunu yapacaklarını belirtti. Festivalin 10’uncusuna Kayseri’den okulların yanı sıra Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Gaziantep, Rize ve Malatya’dan katılım olacağını ifade eden Durukan, festivale ayrıca Macaristan, Fransa ve Almanya’dan okulların katılmasının da kesinleştiğini kaydetti. Bugüne kadar 9 yıl boyunca festivale 250 okulun katıldığını, 170-180 bin kişinin oyunları izlediğini, 4-5 bin gencin de bu oyunlarda sahne aldığını dile getiren Oktay Durukan, "Bu çalışmamız sadece Kayseri’de değil, ülke genelinde de ilgi görüyor. Ülkemiz genelinde yayın yapan ve merkezi İstanbul’da olan Tiyatro Gazetesi festivalimizi ödüle layık gördü. Bu etkinliğimizin İstanbul’da da dikkat çekmesi önemli. Uluslararası Tiyatro Festivalini tüm gücümüzle yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.