Büyükşehir Belediyesi’nin Talas’a yatırımları 2015 yılında da devam edecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin de katılımıyla Talas’a yapılacak olan hizmet ve yatırımlarla ilgili bir toplantı yapıldı. Başkan Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan yatırımların ihalelerine birinci aydan itibaren başlanacağını belirtti.

Bu yıl Talas Raylı Sistem hattını devreye sokarak Talas’ın ulaşımını daha modern hale getiren Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelere olduğu gibi Talas’a da hizmetlerini sürdürecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki bir taraftan ilçelerde projeleri tamamlanan yatırımların temelini atarken diğer taraftan da yenileriyle ilgili planlama toplantıları yapıyor. Kısa süre önce Kocasinan ve Melikgazi Belediyeleri ile yapılan planlama toplantısı bu kez Talas Belediyesi ile devam etti. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve her iki belediyenin bürokratları katıldı.

Toplantıda Talas’a yapılacak yatırımlar tek tek ayrıntılı bir şekilde ele alınarak planlamalar yapıldı. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, seçim öncesinde tüm ilçeler için yapılan programın artık uygulama safhasında olduğunu söyledi.

Talas’la ilgili projelerin detaylı bir şekilde incelendiğini ifade eden Başkan Özhaseki, "Seçimlerden önce ilçelere giderek yaptığımız tespitler, vatandaşlarımıza verdiğimiz sözler bir bir devreye giriyor. Bir taraftan Talas için Mustafa Bey’in çok güzel projeleri vardı onları hazırlıyor, bir taraftan da Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapılacak olan projeler bir kez daha gözden geçiriliyor. Bu projelerin birinci ayda ihalesini yapıp yaz döneminde inşaatı hızla bitirmeyi hedefliyoruz. Bunların içinde Kayseri’de ilk defa uygulanacak olan kapalı pazaryeri projesi de var. Kapalı pazaryeri ile ilgili yurt dışında yeni bir konsept gelişmiş. Tamamıyla alış veriş merkezi mantığında; ama içinde pazarcı esnafı var. Alt katında meyve-sebze, sakatat, et ve süt ürünleri satanlar, üst katta yeme içme yerleri ve çocuğu ile birlikte alışverişe gelenler için çocukların bakılabileceği küçük bir kreş var. Bu proje öncelikle Yenidoğan mahallesinde yapılacak ve daha sonra diğer mahallelerde yaygınlaşacak" dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Talas’ta iki ayrı okul yapacağını da ifade eden başkan Mehmet Özhaseki, "Anayurt tarafında okul eksikliğini görmüştük. İki okulun yapımını Büyükşehir Belediyesi olarak üstlendik. Bunun dışında Başakpınar, Kepez, Kuruköprü’de yapılacak olan spor sahaları, mezarlıklar, çevre düzenlemeleri, okul yerleri gibi projeleri programa aldık. İnşallah yaz döneminde Büyükşehir olarak Talas belediyemizle birlikte bunları yapacağız" diye konuştu.