Kayser’ye gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, 4 bakanın Yüce Divan’a sevk edilmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

CHP İstanbul milletvekili İhsan Özkes, “Toplumun vicdanını sarsan önemli bir süreçten geçiyoruz. 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluklar operasyonunun yıl dönümündeyiz. Bu insanlar hiçbir şeyleri yokken gelip karun kadar zengin oldular. Bu, şu anda AK Parti genel başkan yardımcılığı görevinden sonra başbakan yardımcılığına gelen sayın Numan Kurtuluş’a aittir” dedi.

“Harun gibi gelip karun kadar zengin olmuşlardır” diyen İhsan Özkes şu şekilde konuştu:

"Allah kitap diyerek yetim hakkı yemişlerdir. Önceki günlerde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu şu veya bu gerekçeyle milli hazinemize, kaynaklarımıza yolsuzluk niyetiyle yaklaşırsa harama ulaşırsa kardeşimizde olsa onun kolunu koparmaya kararlıyız dedi. Bilinen gibi dört bakan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu nedeniyle görevinden istifa etmişlerdir. Bunlardan biri bana ne denildiyse onu yaptım, bana yapmam gerekenleri yapan söyleyen o devrin başbakanının ayrıştırması gerektiği şeklinde bir konuşma yapmıştır.”

Yolsuzluk yapan dört bakanın yüce divana sevkinin oylamalarla ertelendiğini de ifade eden Özkes şu ifadeleri kullandı:

”Sonuç olarak 5 ocak pazartesi gününe oylama ertelenmiştir. Bu komisyonda büyük bir çoğunluk AK Parti’nin üyelerine ait yani AK Parti istemediği sürece bu dört bakana sevk edilemiyor. Onları yüce divana sevk etmemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu kişiler Allah Kuran söylemleriyle siyaset yapıyorlar ve ortada bir tiyatro oynanıyor.”