Kayseri Şeker Çiftçi Meclisi Üyeleri, Ziraat Odaları, Sulama Birlikleri Kayseri Şeker’in 2015-2016 kampanya dönemi için Kayseri Şeker’in düşürülen 1.400 ton Şeker kotası ile ilgili olarak başlattıkları mücadele ses getirdi.

Şeker Kurumunun 19 Aralık 2014 tarihinde Kayseri Şeker’e gönderdiği yazıda Kayseri Şeker’in A Kotasının düşürülmesi konusunu değerlendirmek üzere Kayseri Şeker Fabrikası yetkilileri konuyu ilk olarak Yönetim Kurulunda görüşerek Çiftçi Meclisini toplantıya çağırdı.

Kayseri Şeker Fabrikasında 23 Aralık 2014 günü yapılan Çiftçi Meclisi toplantısı sonucundaki 9 Maddeden oluşan deklarasyonun Türk Şeker Kurumuna Çiftçi Meclisi üyeleri tarafından sunulması kararlaştırıldı.

Yapılan görüşmeler ve gerekli izinler alındıktan sonra 12 Bölgeyi temsilen 150 Pancar ekicisinin 25 Aralık 2014 Perşembe günü Şeker Kurumunu ziyaret etmeleri kararlaştırıldı.

Türk Şeker tarihinde bir ilk olarak Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir Çiftçilerinden oluşan Çiftçi Meclisi üyelerinin Şeker kotasının düşürülmemesi için Şeker Kurumuna kota için siyah çelenk bırakacak olması Şeker kurumu yetkililerini harekete geçirdi ve Kayseri Şeker Çiftçilerinin çıktığı Ankara yolculuğu, yerini heyet görüşmesine bıraktı.

15 Aralık 2014 Perşembe günü Ankara’da Şeker Kurumunda Kayseri Şeker temsilcileri ile görüşme talebi bölge çiftçileri tarafından memnuniyetle karşılanırken çiftçiler aynı tepki 75 bin ton kota iade edilirken de gösterilseydi Kayseri Şeker şimdi daha başka yerlerde olurdu dediler.

Görüşmeler bölge çiftçilerin yararına olumlu bir gelişmeyle sonuçlanması bekleniyor.