Melikgazi belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak halk ve çevre sağlığına büyük önem verdiklerini özellikle halk sağılı için İl Sağlık Müdürlüğü ile ortak projeler üreterek birlikte çalışma yaptıklarını söyledi.

Melikgazi Belediyesi olarak Kendilerine ait olan Belediye Hizmet binalarına kamu yararı adına yine kamu kurum ve kuruluşlarına tahsis ettiklerini hatırlatan Başkan Dr. Dr. Dr. Memduh Büyükkılıç, Milli Eğitim, Emniyet, Elektrik hizmeti spor ve meslek odalarına birçok yer tahsis gerçekleştirdiklerini önemli olanın topluma ve bireye hizmet olduğunu kaydetti.

Melikgazi İlçesinin her geçen gün planlı ve sağlıklı bir şehirleşme göstererek geliştiğini, büyüdüğünü ve nüfusunun arttığını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklama da bulundu:

“Melikgazi İlçesi belediye yatırımları ile her geçen gün daha da güzelleşmek ve büyümektedir. 2000 yılında 300 bin olan nüfusu bugün 520 bin olmuştur. Büyüyen ve gelişen bu şehirde bireylerinde ihtiyaçları artmaktadır. Bu ihtiyaç v e hizmetleri belediye olarak karşılamak zorundayız. Çünkü Belediye hizmetleri beşikten mezara kadar olarak her hizmeti kapsamaktadır. Sağlık, eğitim ve spor yatırımlarında gerekli destek ve yatırımlara gerçekleştiriyoruz. Bir başka kurumun diye görmemezlikten gelemiyoruz. Zaten bundan dolayı referans belediye olarak bilinmekteyiz. Bu anlayış ile Danışmentgazi Mahallesine Aile Sağlık merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmet İstasyonu ile Mimarsinan Şirintepe Mahallesi Aile Sağlık Merkezi Hizmet binası için Meclis Kararı ile bina tahsis ettik. Böylece bölge halkına bizim tahsis ettiğimiz binalarda sağlık hizmeti sunulabilinecektir“