Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, eşi Perihan Cabbar ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ümmühani Kaliberle birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle önce Caner Demir ve Yıldız Demir çiftinin evlerini, sonrasında ise Özel Büyükkılıç ve Nazmi Eren Rehabilitasyon Merkezlerini ziyaret etti.

Caner ve Yıldız çiftinin engelli çocukları hakkında bilgiler alıp dertlerini dinleyen Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, “Allah hem çocuğuna hem sizlere sabırlar versin. İnşallah bu sıkıntılarınızın karşılığını Allah katında fazlasıyla alırsınız. Bizlerin yapması gereken ne varsa 24 saat hizmetinizdeyiz” dedi. Sonrasında Özel Büyükkılıç Rehabilitasyon Merkezine geçen Başkan Cabbar, öncelikle okul yönetiminden bilgiler aldı ve eksikliklerini dinledi. Ardından hizmet verilen yerleri tek tek gezen Cabbar, engelliler ve aileleriyle sohbet edip engeller hakkında bilgi aldı. Nazmi Eren Rehabilitasyon Merkezine de uğrayan Başkan Cabbar yine okul yönetiminden bilgileri dinledikten sonra engellilerle sohbet edip vakit geçirdi.

Duygu dolu anların yaşandığı ziyaretler esnasında Başkan Cabbar, “Unutmayalım ki her insan bir engelli adayıdır. Bu yüzden şu anki sağlığımızın kıymetini çok iyi bilmek ve ona göre davranmak zorundayız. Günümüz dünyasında maddi kazanımlar elde etmek için insanımız buhranların, sıkıntıların içine düşerek tatminsizlikler yaşamakta. Halbuki engelli vatandaşlarımız yılın sadece bir günü değil tüm zamanında hatırlanabilse; onlar ziyaret edilip sohbet edilse insan aslında sağlık gibi ne kadar büyük bir imkana ve nimete sahip olduğunun farkına varacaktır” ifadelerini kullandı.