Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, göreve geldikleri ilk günden bu yana, Develi’de kentsel dönüşüme ve her zaman yeni projelere imza atmaya özen gösterdiklerini söyledi.

Develi Belediyesi olarak çalışmalarına ilçe meydanı düzenlemesiyle başladıklarını söyleyen Mehmet Cabbar projelerini İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri’ne anlattı. Kentsel dönüşüm ile alakalı çalışmalarından bahseden Cabbar, "Göreve başladığımız ilk günden itibaren kollarımızı sıvadık. İlk önce işe şehir meydanımızdan başladık çünkü ben her zaman söylüyorum şehirlerin ilk intibası şehirlerin boyutuyla ölçülebilecek bir yapıda olması gerekiyor. Bizim merkezimiz biraz atıl durumdaydı. Biz hemen ilk iş olarak orayı revize ederek, ham altyapısını hem üst yapısını ve oturma olanaklarını daha iyi bir hale getirdik" şeklinde konuştu. Develi İçe Meydanı’nı yaşanılası bir mekan hakline getirdiklerini belirten Mehmet Cabbar, "Farkındalığımız da oldu daha önceden buraya ne bayanlarımız gelirdi ne de çocuklarımız gelirdi. Bu yüzden yapının bir bölümünü çocuklarımız ve bayanlarımız için düzenledik. Çocuk oyun guruplarıyla donattık. Ailelerimizin oturabileceği masalar yaptık. Dolayısıyla havaların sıcak olduğu dönemde kadınlar çocuklarını alıp gelerek buralarda vakit geçirebiliyorlar. Buraya hiç kadın gelmezken şimdi birçok kadın ve çocuk geliyor. Bu noktada da biz çok teşekkür aldık. Daha da geliştireceğiz inşallah. Develi için en büyük projedir diyebileceğimiz bir atılımdır" dedi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM DÖKÜK EVLERDEN BAŞLAYACAK"

Kentsel dönüşümü gerçekleştirdikleri taktirde Develi’nin her noktasının gelişime uğrayacağı söyleyen Cabbar, "Belediyenin karşısında eski yıkık dökük evler var. Bizler Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle projeyi bu dönem hayata geçireceğiz. Şuan da zaten dosyayı hazırladık. Bugün Kayseri Büyükşehir belediyesi meclis toplantısı var dosyayı büyükşehrimize sunup yetkiyi aldıktan sonra bakanlık vasıtasıyla da bu projeyi hayata geçirmeye çalışacağız ve Develi ilçesinin gelişimine çok büyük bir katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Kentsel dönüşün anında yapılabilecek bir şey değil projelerle ve aşamalarla gidilmesi gereken bir çalışma gerektirir. Şuan ki kentsel dönüşüm yapmayı düşündüğümüz alan ilçemizin Yukarı Mahallesi’nden başlayıp Aşağı Everek mahallemizde yukarı Develi yol ayrımına kadar olan bölgeyi kapsayan 400 bin metre karelik bir alanı kapsıyor" dedi. Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Develi’deki kentsel dönüşümü aşama aşama yapacaklarını söyleyerek," 85 bin metre karelik ilk etabımızın hazırlığını şuanda yaptık ama bakanlığımıza 400 bin metre kare üzerinden bir başvurumuz olacaktır. Büyükşehirden onay aldıktan sonra hızlı bir şekilde bu işi gerçekleştireceğiz. Bu konuda da profesyonel anlamda çalışmalar yapıyoruz. Ben Kayseri Büyükşehir Belediyesinin imar komisyonunu ilçemize davet ettim ve bölgeleri gezdirdim. Bununla yetinmeyip İstanbul’da bu konuda uzmanlaşmış örneğin Esenle belediyesinde çok büyük projelere imza atmış birkaç firmayı Develi belediyemize davet ederek onlardan sunumlar aldık. Ufkumuzun genişlemesi ve bilgi dağarcığımızın genişlemesi noktasında bilgiler aldık" ifadelerini kullandı.

SOSYAL ALAN PROJELERİMİZ ’AKSU’ VE ’GENÇLİK MERKEZİ’ OLACAK

Develi’de sosyal alanları genişletmek için de proje tasarladıklarını söyleyen Mehmet Cabbar, Aksu Mesire alanı ve Gençlik Merkezi isminde proje hazırladıklarını belirtti. Projeler hakkında bilgiler veren Cabbar," Bizim Büyükşehir ile alakalı iki tane büyük ve önemli projelerimiz var. Bunlardan bir tanesi Aksu mesire alanımıza park ormanı şeklinde tesislerin yapılmasıdır. Diğeri ise kadın ve gençlik kolları ve gençlik merkezi olarak adlandırdığımız tesisin Develi’ye kazandırılmasıdır. Bu kadın ve gençlik merkezinin içerisinde yüzme havuzu da dahil birçok hem kadınların hem gençlerin enerjilerinin güzel anlamda sarf edecekleri ortamın oluşturulacağı bir projedir. Bunun yerini belirleyerek büyükşehrimize teslim ettik. Projemiz hazır. Havanın uygun olmasına göre 2015’in ilk aylarında buranın temel atma törenini büyük başkanımız Mehmet Özhaseki beyin katılımlarıyla gerçekleştireceğiz. Diğer bir büyük projemiz olan Aksu mesire alanıyla ilgili ortak bir proje oluşturduk. Projemiz şuanda hazır fakat bölge Orman bakanlığına ait olduğu için Develi belediyesine tahsisi yönünde gerekli yasal başvurularımızı yaptık ve Orman bakanlığının bölgeyi bize teslim etmesini bekliyoruz. Bugün teslim etseler projemiz hazır olduğu için hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacak boyuttayız. Büyükşehir Belediyemiz sağ olsun bizlere imkanları ölçüsünde destek oluyorlar. Bu noktada başkanımıza, daire başkanlarımıza, müdürlerimize teşekkür ediyorum. Aradığımız zaman hiçbir nezaketsizlik ve hayır cevabıyla karşılaşmadık" şeklinde konuştu.