Demokrat Parti (DP) Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, "Türkiye’nin bütün sorunlarının kökünde eğitimsizli yatıyor" dedi.

DP İl Başkanı İsmet Özbakkal, "Türkiye gerek bölgesinde gerekse küresel anlamda bir güç merkezi olmak istiyorsa bütçede eğitime ayrılan payın iki katı artırılması gerekmektedir. Türkiye’nin barış ve adil bir refah içerisinde gelişmesi ve muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmasının herkese eşit ve nitelikli bir eğitim hizmeti sunabilmekle gerçekleşir ve bunun için bütçeden eğitime ayrılan payın iki kat artırılmasını, öğretmen maaşlarının mesleki onurlarına yakışır orana yükseltilmesini ve okullara yeterli ödenek aktarılması gerekmektedir. Genç nüfusun hızla çoğalması, eğitim sistemimizin başarıya ulaşmasının önündeki en önemli engellerden biridir. Ülkemizdeki mevcut okulların sayısı, bu okullarda görev alan öğretmenler ve okullara ayrılan ödenekler, ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalmaktadır" dedi.

Özbakkal ayrıca, "İkili eğitimden tekli eğitime geçilmesini, sınıf mevcutlarının en fazla 25 öğrencili olmasını, diğer kamu görevlilerine göre düşük olan eğitim çalışanlarının maaşlarının yükseltilmesini istiyoruz. Türkiye gerek bölgesinde gerekse küresel anlamda bir güç merkezi olmak istiyorsa bütçede eğitime ayrılan payın iki katı artırılması gerekmektedir. Bu da yetmez, eğitim hakkından herkesin eşit ve parasız olarak yararlanması da gerekmektedir. Eğitim çalışanları ve öğretmenlerin mesleki, özlük ve demokratik hakları iyileştirilerek atanma, terfi ve görevde yükselmelerinin önündeki mevcut adaletsiz, hakkaniyetsiz, torpil ve iltimasa meftun tüm uygulamalar tarihin çöplüğüne atılmalıdır. Öğretmenlerimizi ağır bir geçim sıkıntısı yükü altında eziliyor. Okullarımıza yeterli ödenek gönderilmiyor. Öğretmen ve yardımcı personel ihtiyacımız had safhada. Eğitimin tüm aşamalarında eğitime katılan öğrenci sayısı ve harcamalar artarken, bütçeden eğitime ayrılan payın daha çok artması gerekiyor. Dar bütçeli aileler eğitim yükü altında ezilmektedirler" ifadelerini kullandı.