TÜBİTAK ARDEB (Araştırma Destek Programları Başkanlığı) fonlarının, açıklanan 2016 yılı istatistik verilerinde Erciyes Üniversitesi, tüm Türkiye’deki üniversiteler arasında 7. sırada yer aldı.

Erciyes Üniversitesi’nin göstermiş olduğu başarıyla ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Murat Doğan şunları söyledi: “ARDEB fonları, üniversitelerden, kamu kuruluşlarından ve özel sektörden önerilen araştırma projelerine destek vermektedir. Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi olarak düzenli periyodlarla organize ettiğimiz ARDEB eğitimleri ile akademisyenlerimizin proje yazma çalışmalarını desteklemek ve teşvik etmek adına çalışmalar yapmaktayız.

‘Projesiz Akademisyen Kalmasın’ hedefi doğrultusunda Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi olarak akademisyenlerimizin projelerini uygun fona yönlendirme, yazım sonrası inceleme ve birebir rehberlik hizmeti de son iki yıldır aktif şekilde devam etmektedir. Erciyes Üniversitesi ve Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğiyle yaptığımız bu çalışmalar neticesinde Türkiye çapında TÜBİTAK ARDEB fonlarından açıklanan 2016 yılı istatistik verilerine göre üniversitemiz en çok destek alan üniversiteler arasında 7. sırada yer aldı. Aynı istatistiki verilere göre tüm Türkiye’deki üniversiteler içerisinde en çok başvuru yapan 5.üniversite, en çok bütçe alan 15.üniversite olabilmeyi başardı.

2017 yılında TÜBİTAK ARDEB proje desteği alma sürecinde Erciyes Üniversitesi ve Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi olarak daha önemli başarılar gerçekleştirebilmek hedefimizdir.”

Fon kapsamında destek alan ilk 10 üniversite sıralaması şu şekilde: Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü.