Vefatının 78. yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy anıldı.

Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi tarafından vefatının 78. yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı düzenlendi.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen programa Avrasya Yazarlar Birliği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yakup Ömeroğlu konuşmacı olarak katılırken Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur da salonda hazır bulundu.

Kalabalık bir öğrenci topluluğu da takip ettiği programda konuşma yapan Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Keleş; “Mehmet Akif’i anlamak, onun felsefesini, şiirini anlamak adına bu program düzenlendi” dedi.

Anma töreninde Mehmet Akif Ersoy’un hayatından ve veteriner kimliğinden bahseden Ömeroğlu ise; Mehmet Akif Ersoy’un veteriner kimliği; şairliği, mücadele adamlığı yanında hep ikinci planda kaldığını onun veteriner hekimlik konusunda çalışmalarına çok fazla değinilmediğini belirtti. İstiklal Marşı hakkında düşüncelerini de söyleyen Ömeroğlu; “Bazı milli marşlar var ki müzikle, icrayla, ama sözlü olan milli marşlar içinde de ait olduğu milleti bu kadar iyi ifade eden ikinci bir milli marş yoktur” dedi.

Konuşmaların ardından şiir dinletileri ve yabancı uyruklu öğrencilerin İstiklal Marşı’nı seslendirmeleriyle program son buldu.