Kars, Ardahan ve Iğdırlılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’yi ziyaret etti. Ziyarette Kayseri’ye olan göçü değerlendiren Başkan Özhaseki, insanların doğdukları yerleri her şeyin önüne koymalarının bazen çatışmayı beraberinde getirdiğini belirterek "Allah’a şükür şehrimizde bu yok. Göç edenlerle etle tırnak gibi olmuşuz" dedi.

Kars, Ardahan ve Iğdırlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aytaç Kırmızıtaş ve yönetim kurulu üyeleri Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek Başkan Mehmet Özhaseki ile bir süre görüştüler. Bazı illerde yaşanan göçün çatışmacı bir ortama neden olabildiğini; ancak Kayseri’de böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Başkan Özhaseki, Kayseri’de ortalama Anadolu kültürü bulunduğunu ve gelen insanların bu kültürle uyumlu insanlar olduğunu söyledi. İnsanoğlunun fıtratında doğduğu yeri sevmek gibi bir özellik bulunduğunu ve bunun da normal olduğunu vurgulayan Başkan Özhaseki, "Elbette doğduğumuz yeri seveceğiz. Nihayette orada çocukluğumuz geçiyor, hatıralarımız oluyor. Bunların konuşulması çok normal; ama bunu her şeyin önüne çıkarmak çatışmacı bir üslup doğuruyor. Allah’a şükür şehrimizde bu yok. Bir muhabbet, birlik, beraberlik var. Etle tırnak gibi olmuşuz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Hunat Çarşısı Yönetimi ile Yeşilay Kayseri Şubesi’ni de kabul ederek bir süre görüştü.