Gelir İdaresi Başkanı (GİB) Adnan Ertürk, Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’na bir ziyarette bulundu.

Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı ve Kayseri SMMM Odası tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısı için Kayseri’ye gelen Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk, programdan sonra Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’na bir ziyarette bulundu. Ziyarete ayrıca Kayseri Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök ile Kayseri SMMM Odası Yönetim, Disiplin ve Denetim Kurulları iştirak etti.

Kayseri SMMM Odası Başkanı Suat Özsoy ziyarette yaptığı konuşmada, Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk’ün yeni çalışma döneminde başarılı çalışmalara imza atacağına olan inancını dile getirdi. Özsoy ayrıca, TÜRMOB ve Kayseri SMMM Odası olarak geçmiş dönemlerde de başarılı çalışmalara birlikte imza attıklarını anımsattı ve bundan sonra da birlikte başarılı çalışmalar yapma arzusunda olduklarını ifade ederek ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk ise memleketinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı ile Kayseri SMMM Odasının ev sahipliğine teşekkür etti. Meslek mensuplarının da beklentileri yönünde çalışmalar yürüttüklerini ve bizzat takipçisi olduklarını ifade eden Ertürk, yeni çalışma döneminde temel stratejilerinin mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunu artırmak, ikinci hedeflerinin, denetim ve üçüncü hedeflerinin ise tahsilâtı artırmak olduğunu dile getirdi. Ertürk, denetim ve uyum ile birlikte tahakkuk ve tahsilâtta etkinliği artırmış, vergi kayıp ve kaçağının en aza indirilmesini hedefleyen bir idare olduklarını belirtti.