Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm İl Temsilciliği faaliyet programında yer alan ve Atatürk’ün Heyet-i Temsiliye reisi olarak Kayseri’ye gelişinin 95. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Büyük Atatürk Koşusu’nun alt kategori yarışları yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Esentepe Koşu Parkuru’nda düzenlenen ve küçükler, yıldızlar, genç kız ve erkek ile büyük bayanlar kategorilerinde düzenlenen yarışlara yaklaşık 220 sporcu katıldı. Heyecanlı ve çekişmeli geçen yarışlar sonunda, küçük erkekler kategorisinde Emekli Ramazan Büyükkılıç Orta Okulu, küçük kızlar kategorisinde Şehit Aziz Özkan Orta Okulu, Yıldız Kızlar kategorisinde Şehit Üstteğmen Mustafa Şimşek Orta Okulu, yıldız erkekler kategorisinde Organize METEM, Genç Kızlar kategorisinde Erciyes Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, genç erkekler kategorisinde Erciyes Üniversitesi 1’inci olurken, büyük bayanlar kategorisinde Karsu Molu Spor Kulübü sporcuları birinci oldu.

Büyük Atatürk Koşusu kros müsabakaları sonunda dereceye giren sporcular için ödül töreni düzenlendi. Törende dereceye giren sporculara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici küçük altın, eşofman takımı, kupa ve madalyalarını takdim etti.