Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak her geçen gün planlı bir şekilde modern şehir alanları inşa ettiklerini ancak şehri yenilerken de tarihi yapıları ve kültür eserlerini koruduklarını hatta günümüzün hizmetine kazandırdıklarını söyledi.

Gesi merkez İlkokulu 1908 yılında inşa edilmiş

Tarihi eserlerin sadece Melikgazi veya Kayseri şehri için değil Anadolu ve Dünya Kültür Mirası için önemli birer yapılar ve tarihi mekanlar olduğunu belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, 1908 yılında inşa edilen ve o dönemin en belirgin mimarı özelilği ve malzeme kullanımı yansıtan Gesi İlköğretim Okulu aslına uygun olarak onarılmakta olduğunu kaydetti.

Melikgazi Belediyesi olarak tarihi mekânları onarıp günümüz hizmetine sunduklarını, Çağırağa ve Kiçikapu konakları ile diğer çalışmaların buna iyi bir örnek teşkil ettiğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.

“100 yıllık bir tarihe sahip olan, geçmişte eğitime hizmet vermiş olan metruk binamızı tarihine dokuşuna uygun olarak KUDEP (Koruma, Uygulama ve Denetim Büroları) ile işbirliği halinde yapmak suretiyle ihalesini yaptık ve çalışmalar hızla devam etmektedir. Projeleri daha önce Kayseri Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce uygun bulundu. İnşallah buraya sosyal statü kazandırmak suretiyle, bölgemizi canlandıracak, türkülere destan olmuş yada türkülere esas olmuş, Gesi Bağlarına Gesi bölgesinde bu tesisi hem kazanmış olacağız hem de fonksiyon yüklemiş olacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bizlere anlayışla yaklaşan KUDEP’e anlayışla yaklaşan Kayseri Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne şehrimize bu güzel eseri tekrar kazandırmamız adına teşekkür ediyorum”

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Gesi İlköğretim okulunun eğitime uzun süre hizmet ettiğini bundan böyle, kültürel ve tarihsel yapısı ile turizme hizmet vereceğini sözlerine ekledi.