Kayseri’de 30 yıldır tarihi halı ve kilim satan kilimci Fuat Kalkoç “ Çin malı ve fabrika halıları işimizi çok düşürdü” dedi.

Kayseri Cumhuriyet Mahallesi Millet Caddesinde 30 yıldır tarihi halı ve kilim satan Fuat Kalkoç piyasada normal halı ve kilimlere göre piyasanın çok altında olan Çin malı halıların piyasayı kan ağlattığını söyledi.

Fuat Kalkoç “ Bu işi 30 yıldır yaptığım bu işi babamdan devraldım. İşlerimiz her geçen gün kötüye gidiyor. Çin malı halı ve kilimlerin piyasaya girmesi işlerimizi düşürdü. Çin malı, fabrika halı ve kilimlerinden dolayı trendler değişiyor. Onlar biraz daha açık renkli ürünler satıyor. Bizim ise mallarımız genellikle koyu renk mallar" oluyor" dedi.

Kalkoç “Sattığımız halılar 80 ila 100 yıllık. Daha fazla yaşlı kilimlerimiz yok. Zaten piyasada da çok yaşlı kilim ve halılar kalmadı. Fiyatları 500 lira, bin lira, 2 bin lira ile 3 bin liraya kadar çıkar. Bu fiyat aralığı kalitesine ve yöresine göre değişir. Adıyaman yöresine uygun bir halı var elimde 120 ile 130 yıl arasında geçmişi var” diye konuştu.