Melikgazi belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde yer alan Hisarcık Bölgesindeki 3 mahalle de kesintisiz enerjinin taşınması için trafo alanı tahsis ettiklerini söyledi.

Enerji kullanımının bir toplum için ekonomik kalkınmışlığı ile direk olarak bağlantılı olduğunu belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, bu nedeni ile bir şehirde kesintisiz, sürekli ve düzenli bir elektrik aktarımının, ulaşımının ve kesintisiz olmasının son derece önemli olduğunu kaydetti.

Melikgazi İlçesinin ışıl ışıl olduğunu aydınlık sokakları, caddeleri, parkları ve mahalleri ile 24 saat yaşayan ve hizmet veren bir ilçe olduğunu ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

HİSARCIK; ERCİYES DAĞI KIŞ SPORLARIN GİRİŞ VE PRESTİJ KAPISI

“Melikgazi büyüyor ve gelişiyor. Ancak bu planlı ve düzenli bir büyüme ve gelişmedir. Her geçen gün belediye yatırımları neticesinde planlı bir şekilde büyüyen Melikgazi de ekonomik gelişmişlik sağlanmaktadır. Bir şehrin enerji aktarımı ve harcaması o şehrin kalkınmışlığının göstergesidir. Bu neden ile enerjiye büyük önem veriyoruz. Melikgazi ilçemizin parkları, caddeleri, sokakları, mahalleri kısacası her alanı ışıl ışıl aydınlık ise bunda Melikgazi Belediyemizin çalışması, hizmetleri ve yatırımları söz konusudur. Hisarcık Bölgesi Melikgazi için ayrı bir önemi vardır. Çünkü Hisarcık Erciyes Dağı Kış Sporlarının adeta prestij kapısıdır. Tarihi mekanları, yeşillik içinde yöresel yapı tarzı ile bir turizm merkezidir. Erciyes Dağına gelenlerin ilk uğrak yeridir. Bu açıdan Hisarcık Bölgesine önem veriyor ve yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Artan Elektrik Enerjisi tüketimi için Fatih parkına kesintisiz enerji aktarımı için trafo alanı tahsis ettik.”